Zprávy

Gebrüder Weiss: stavba skladů v Jenči úspěšně dokončena

Tři nové haly v hlavním sídle v Jenči jsou zkolaudovány / objem investic kolem pěti milionů EUR.

Firma Gebrüder Weiss rozšířila své sídlo v Jenči u Prahy. Tři nové skladovací haly s celkovou plochou 9 000 m2 byly v říjnu úspěšně dokončeny a v nových prostorách jsou již uskladněné zásilky. Logistická společnost tím zdvojnásobila své kapacity překládky a logistiky v tomto sídle celkem na téměř 18 000 m2. Investice se vyšplhaly na 5 milionů EUR.
 
„Rozšíření překládky nám umožní obsloužit naši rostoucí klientelu na poli vnitrostátních i mezinárodních přeprav. V oblasti skladování můžeme nabídnout dodatečné haly speciálně vyprojektované pro skladování nebezpečného zboží. Tyto haly splňují přísné zákonné požadavky na skladování většiny tříd nebezpečnosti.”, říká Karel Šindelář, vedoucí pobočky Gebrüder Weiss Jeneč. V rámci výstavby dochází i k modernizaci a rozšíření odpočinkového a sociálního zázemí pro zaměstnance.
 
Specialista na High-Tech i nebezpečné zboží
Gebrüder Weiss Jeneč je sídlem firmy v České republice a zároveň jednou z celkem sedmi českých poboček mezinárodní společnosti, která nabízí spektrum přepravních a logistických služeb včetně speciálních řešení obzvlášť pro citlivé zboží. Mezi naše zákazníky se tak řadí i mnoho z odvětví High-Tech. Kromě běžného skladování splňuje Jeneč nejvyšší bezpečnostní požadavky podle sdružení TAPA a tak může nabídnout logistiku vysoce hodnotného zboží a nebezpečného zboží. Po rozšíření může pobočka Jeneč nabídnout zákazníkům ještě širší portfolio služeb, skladovat zboží z více tříd nebezpečnosti a ve větším objemu.


Kontinuální úspěch na trhu v České republice
Od svého vstupu na trh v roce 1992 se firma Gebrüder Weiss úspěšně etablovala v České republice a kontinuálně zvyšovala svůj obrat. V roce 2016 bylo dosaženo obratu ve výši 62 milionů EUR. Také počet zaměstnanců se výrazně zvýšil a stoupl v uplynulých deseti letech o 40 procent (2007: 240 zaměstnanců / 2017: 340). „Gebrüder Weiss v České republice je jedním z pilířů východoevropské koncernové sítě a v průběhu 25 let působení v ČR se neustále rozvíjela. Dostavba dalších skladů ve filiálce Jeneč je toho jasným důkazem“ říká Harald Prohaska, country manažer Gebrüder Weiss v České republice.

Přečtěte si také

Back to top button