Zprávy

Panattoni Europe zazářila na stupních vítězů v soutěži Best of Realty – Nejlepší z Realit

Developerská společnost Panattoni Europe obsadila dva stupně vítězů
v 18. ročníku prestižní realitní soutěže Best of Realty, která oceňuje ty nejlepší developerské projekty za posledních 12 měsíců.

V kategorii skladových a průmyslových nemovitostí zvítězilo logistické centrum DSV v Panattoni Parku Prague Airport II a třetí místo obsadila výrobní hala čínské společnosti BWI Group v Panattoni Parku Cheb. Vyhlášení výsledků a předání ocenění těm nejlepším proběhlo v úterý 15. listopadu 2016 během tradičního slavnostního večeru v Kongresovém sále České národní banky v Praze. Nominaci do finále letos obdrželo 37 projektů.
 
„Oba oceněné projekty jsem považoval za mimořádné už během výstavby. Pro DSV jsme vybudovali unikátní crossdock s rozponem 45 metrů bez jediného sloupu, pro BWI Group zase sofistikovanou high-tech továrnu na výrobu tlumičů do luxusních automobilů. Vloni nám vítězství na Best of Realty uniklo, o to víc nás hřeje letošní triumf,“ sdělil Pavel Sovička, generální ředitel Panattoni Europe pro ČR a Slovensko.
 
Best of Realty je považována za nejprestižnější oborovou soutěž v České republice. Z toho důvodů se jí také někdy přezdívá „český realitní Oscar“. Odborná porota se skládá ze zástupců Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí (ARTN) a dalších profesních sdružení, agentur pro výzkum trhu, bankéřů, realitních makléřů a poradenských společností.
 
Společnost BWI Group otevřela před měsícem v Panattoni Parku Cheb svou první výrobní halu v ČR. Díky investici za cca 750 milionů korun v regionu postupně vznikne 300 nových pracovních míst. V hale o rozloze 15 000 m2 se rozběhla výroba tlumičů pro evropské výrobce automobilů.
 
O týden později slavnostně zahájil provoz nového českého sídla DSV nejvyšší šéf společnosti Jens Bjørn Andersen. Výstavba ojedinělé cross-dockové haly o souhrnné výměře 23 301 m2 reprezentuje investici ve výši 500 milionů korun. Je to jediná hala tohoto typu v České republice, která byla postavena do pronájmu. Logistické centrum je také vybaveno moderními technologiemi a IT systémy.
  
Představení společnosti Panattoni Europe
Panattoni Europe je developer průmyslových ploch. Specializuje se na stavby na klíč (build-to-suit – BTS), které přesně odpovídají požadavkům jednotlivých klientů. Jako správce zařízení nabízí Panattoni Europe komplexní administrativní a provozní služby: 24hodinové zabezpečení, zajištění údržby, výkonnost technického vybavení a také profesionální vzhled parků. Mezi klienty Panattoni Europe patří velké mezinárodní společnosti jako: Amazon, Avon, Bertelsmann, CAT Logistics, CEVA, Coca – Cola, Coty Cosmetics, Dachser, DSV, Flextronics, Gefco, HM, Intermarche, Leroy Merlin, Raben, ND Logistics, Orsay, Sauer Danfoss, Schenker nebo Wincanton. Více na www.panattoni.cz.

Přečtěte si také

Back to top button