Zprávy

Terénní vozíky a teleskopické manipulátory v těžkém terénu

Společnost Linde Material Handling Česká republika pozvala své zákazníky
a zájemce z řad odborné veřejnosti na Prezentační den terénní manipulační techniky.

Akce se konala v Hummer Centru v Horních Počernicích a ukázalo se, že terénní vozíky si i s takto těžkým terénem dokážou poradit.
 
Terén pražského Hummer Centra byl jako stvořený pro ukázky terénní manipulační techniky značky AUSA, kterou česká pobočka Linde Material Handling v ČR dodává a pronajímá.
Organizátoři připravili testovací trať pro dva druhy techniky. První jízdy patřily terénním vysokozdvižným vozíkům, které se od běžných vysokozdvižných vozíků liší svým určením
do terénu a tomu jsou i přizpůsobeny. Vozíky jsou opatřeny velkými pneumatikami s vysokým vzorkem a mají možnost připojitelného pohonu zadních kol. V těžkém terénu tak může řidič během krátkého okamžiku přejít na náhon 4×4, který mu umožní zdolávat jak velká stoupání, tak práci v náročném a rozbahněném terénu. Typické využití terénních vozíků je v zemědělství, stavebnictví a například dřevařském průmyslu.
 
Ukázky průchodu terénem potvrdily, že terénní vozíky s náhonem 4×4 zdolají nejenom velká stoupání, ale dokážou si poradit i s výmoly a broděním v rozmáčeném terénu a bahně.
Vysokozdvižné terénní vozíky AUSA do nosnosti 3 500 kg pohání naftové motory Kubota s výkonem od 23 do 49 kW v závislosti na nosnosti stroje. Terénní vozíky s nosností 5 000 kg pak pohání přeplňovaný naftový motor Deutz s výkonem 56 kW. Všechny stroje jsou vybaveny hydrostatickým převodem hnací síly a mají široký výběr volitelné výbavy.
 
Dalším druhem předváděné manipulační techniky byly teleskopické manipulátory, stroje, které jsou na rozdíl od vysokozdvižných vozíků opatřené teleskopickým ramenem, které umožňuje zakládat břemena až do výšky 5 metrů.
 
Zkušební řidiči předváděli schopnosti teleskopických manipulátorů v těžkém terénu a prokázalo se, že díky pohonu 4×4 teleskopické manipulátory zvládnou velká stoupání a rozbahněný terén.
 
Ovládání všech strojů AUSA je velmi komfortní. Všechny ovládací prvky zdvihacího zařízení a pojezdu jsou integrovány do jednoho pákového ovladače. Obsluha se tak může plně koncentrovat na ovládání stroje bez nutnosti přehmatávat mezi jednotlivými pákami. Komfort obsluhy přispívá také k vyšší bezpečnosti a efektivitě práce.

 

 
 
Terénní vysokozdvižné vozíky AUSA i teleskopické manipulátory AUSA TAURULIFT lze vybavit adaptéry dle volby zákazníka tak, aby poskytly uživateli vysokou efektivitu při manipulaci s materiálem. Může se jednat o míchadla na beton, zametadla pro úklid dvorů a komunikací, sněhové radlice a celou řadu dalšího užitečného přídavného vybavení.
„Jsme rádi, že se dnešní předváděcí den pro terénní techniku vydařil a že nám počasí svým podzimním charakterem vytvořilo velmi náročné podmínky k předvedení vozíků v terénu.
 
Vozíky značky AUSA, které česká pobočka společnosti Linde Material Handling dodává a pronajímá, nám umožňují plnit náročné požadavky našich zákazníků na manipulaci s břemeny v terénu a na nezpevněných plochách,“ uzavírá Martin Petřík, vedoucí oddělení marketingu Linde Material Handling Česká republika.

Přečtěte si také

Back to top button