Železniční doprava

AWT získá do své flotily další tři multisystémové lokomotivy

Mezinárodní dopravní společnost Advanced World Transport (AWT), člen skupiny PKP CARGO, která je předním logistickým operátorem v EU, dnes podepsala smlouvu na pronájem tří multisystémových lokomotiv Siemens Vectron A17.

AWT doplňuje svou flotilu osmi vícesystémových lokomotiv, které již využívá ke svým přepravám po Evropě, a pomáhá tímto realizovat strategii rozvoje mateřské skupiny PKP CARGO. Lokomotivy budou předány AWT v polovině roku.

Skupina AWT nyní provozuje celkem osm multisystémových lokomotiv, které využívá především pro mezinárodní přepravy, tři Siemens ES64U4, tři Siemens ES64F4 a od začátku minulého roku dvě lokomotivy Bombardier Traxx F140MS. Zároveň pro své tuzemské i mezinárodní přepravy v rámci synergie a spolupráce využívá multisystémové lokomotivy od mateřské společnosti PKP CARGO.

Nové moderní Vectrony jsou určeny pro nákladní dopravu, mají výkon 6,4 MW, maximální rychlost 160 km/h a budou mít homologaci pro provoz v České republice, Slovensku, Polsku, Rakousku, Německu, Maďarsku, Slovinsku a Chorvatsku.

„Pořízením nových Vectronů realizujeme dlouhodobou strategii skupiny PKP CARGO stát se jedničkou v nákladní železniční dopravě v zemích Trojmoří. Nové stroje budeme především využívat v koridoru sever-jih, na který se do budoucna chceme zaměřit. Zároveň využitím moderní techniky můžeme našim klientům poskytnout ještě rychlejší a komplexnější služby,“ říká Maciej Walczyk, předseda představenstva AWT.

V září 2015 koupilo PKP CARGO 15 lokomotiv Vectron MS s právem na koupi dalších pěti strojů. V lednu tohoto roku se společnost rozhodla tuto prodlouženou možnost využít a v polovině roku se tak flotila PKP CARGO rozroste o dalších pět vícesystémových lokomotiv.

„Modernizace celého vozového parku je neodmyslitelnou součástí naší strategie a s novými lokomotivami zvyšujeme naši konkurenceschopnost a můžeme flexibilně reagovat na požadavky trhu a zákazníků,“ dodává Maciej Walczyk.

Přečtěte si také

Back to top button