Logistika a sklady

Největší vystavovatel na veletrhu LogiMAT 2019

Společnost Jungheinrich nepředstavila na veletrhu LogiMAT 2019 nic menšího, než příští revoluci skladu.

Na celkové ploše 1.164 m2 společnost Jungheinrich tento rok opět prezentovala pouze vozíky s lithium-iontovými bateriemi. S jejich novým konceptem ERC 216zi překonává současné standardy a přináší větší propustnost, bezpečnost a efektivitu skladu. Společnost Jungheinrich opět přesvědčila návštěvníky veletrhu o své inovační síle. Heslo vyšší, silnější a efektivnější platí pro 2 další novinky, které byly představeny. Mezi nimi bylo nové EFG série 6 s ještě větším výkonem, stejně jako inovativní vertikální vychystávací vozík EKS 412s, který umožňuje dosažení velkých výšek ve skladu s úzkými uličkami.

Přečtěte si také

Nový vychystávací vozík EKS 412s: Vysoký výkon na všech úrovních
• To nejvýkonnější vychystávání do výšky přes 14 metrů
• Komfort s novým konceptem ovládání a lepší viditelností
• Větší bezpečnost díky asistenčním systémům

Společnost Jungheinrich představila na veletrhu LogiMAT 2019 novou generaci úspěšných vychystávacích vozíků EKS pro střední a vysokou úroveň vychystávání. Díky bezpočtu nových vylepšení dosahuje vozík optimálního výkonu s vysokou hustotou uložení v malém prostoru. Zároveň se jedná o nejrychlejší vozík s největší výškou vychystávání pro použití ve skladech s vysokými regály.

„Vylepšili jsme nový vozík EKS 412s tak, aby podával maximální výkony. Také jsme vylepšili všechny jeho aspekty, které jsou důležité pro použití ve skladu – výkon, efektivitu, ergonomii a bezpečnost,“ vysvětluje člen představenstva společnosti Jungheinrich pro marketingové a prodejní oddělení, Christian Erlach. „Díky tomu můžeme zákazníkům nabídnout výrazně vyšší výkon pro sklady s úzkými uličkami.“

Nový vysoce výkonný sloup
Vozík EKS je vybaven novým trojitým teleskopickým sloupem, který je jedinečný ve své třídě. S více než 14 metry nabízí vozík EKS tu nejvyšší vychystávací výšku mezi všemi vertikálními vychystávacími vozíky na trhu. S rychlostí zdvihu 0,5 metru za sekundu je vozík EKS 412s o 25 % rychlejší než jeho předchůdce, a je tak v současnosti tím nejrychlejším vertikálním vychystávacím vozíkem na trhu.

Maximální výkon
Nový vozík EKS 412s představuje kombinaci výkonu a energetické účinnosti. Použitím úsporného synchronního reluktančního motoru Jungheinrich snížil jeho energetické ztráty na polovinu a zvýšil jeho účinnost. Díky této změně konstrukce má vozík EKS také výrazně nižší hmotnost. Všechna tato zlepšení vedla k více než 10% úspoře energie. Jungheinrich nabízí vozík EKS 412s se dvěma typy akumulátorů: s prověřenými olověnými akumulátory a moderní lithium-iontovou technologií. Jungheinrich garantuje, že vozíky EKS poháněné olověnými akumulátory dokáží na jedno nabití pokrýt dvě směny. Tím je zajištěna úspora času a snížení provozních nákladů. Použití lithium-iontové technologie zaručuje vysoký výkon, nižší nároky na údržbu, rychlé dobíjení a obzvláště dlouhou životnost. Jungheinrich poskytuje na lithium-iontovou technologii 100% záruku spokojenosti s právem na plnou přestavbu.

Maximální komfort
Při vývoji vozíku EKS byla věnována velká pozornost potřebám řidiče. Zdvih nového teleskopického sloupu eliminuje nežádoucí nárazy a umožňuje pohodlný a vysoce výkonný provoz. Díky optimalizovanému konceptu ovládání se všemi funkcemi v dosahu je manipulace s vozíkem EKS 412s obzvláště snadná.
Na velkém barevném displeji je možné jediným pohledem sledovat všechny důležité informace. Obzvláště uživatelsky přívětivé je nové tlačítko přítomnosti obsluhy se sotva znatelnou aktivační silou. Přídavná okna na zadní části kabiny zajišťují výrazně lepší viditelnost do všech stran.

Zvýšená bezpečnost
Dynamičtější prostředí ve skladech vytváří stále více potenciálních rizik. Další věcí, na kterou jsme se při vývoji nového vozíku EKS 412s zaměřili, byl problém bezpečnosti. Inteligentní asistenční systémy zajišťují maximální bezpečnost v kombinaci s vysokou jízdní dynamikou a výkonem. Mezi tyto systémy patří mobilní osobní ochrana a systém ochrany před kolizí, který pomocí laserové detekce překážek zajišťuje, že vozík EKS vyhovuje všem nezbytným bezpečnostním požadavkům na okolní volný prostor. Díky tomu je možné v úzkých uličkách používat více vozíků najednou.

warehouseNAVIGATION
Systém Jungheinrich warehouseNAVIGATION umožňuje další zvýšení výkonu a efektivity. Použitím softwarového logistického rozhraní Jungheinrich lze vozík snadno a bezpečně integrovat do IT systému zákazníka. Díky RFID čipům v podlaze vozík detekuje svou aktuální polohu v uličce. Obsluha jednoduše zadá povel k jízdě nebo zvedání a vozík automaticky v diagonálním jízdním režimu najede na příslušné paletové místo.

Přečtěte si také

Back to top button