Logistika a sklady

Automatizovaný sklad s novou konturovou kontrolou pro jednoduchou předávku palet

Společnost Depro-Kautetzky GbR z Wenkbachu ve středním Hessensku si objednala komplexní intralogistické řešení od společnosti Jungheinrich.

Objednávka společnosti specializující se na logistické služby pro potravinářský průmysl zahrnuje vybudování automatizovaného skladu s 12 uličkami a 10 128 skladovacími pozicemi, spolu s pěti plně automatizovanými AGV vozíky ETX 515a od společnosti Jungheinrich. Vysokozdvižné vozíky mají teleskopické vidle se svislým dosahem až 12,8 metru. K napájení vysokozdvižných vozíků slouží napěťové troleje, které umožňují nepřetržitý provoz.

Speciální vlastností řešení od Jungheinrich je nepřítomnost dopravníkové technologie pro přepravu palet do automatizovaného prostoru. Palety se přepravují ručně pomocí vysokozdvižných vozíků s výsuvným sloupem, které je zakládají přímo na 36 předávacích balkonových pozic na začátku regálového systému. Toto je umožněno novou technologií konturové kontroly palet, která probíhá nepřetržitě na všech předávacích místech. Senzory umístěné nad předávacími pozicemi kontrolují náklad ze všech stran, aby bezproblémové manipulaci a předání na automatické vozíky nebránily přesahující části. Díky tomu není nutné využití klasických válečkových drah, kde se palety rovnaly do stejných pozic před vjezdem do automatické části skladu.

Wolfgang Schratz a Gert Kautetzky, ředitelé společnosti Depro-Kautetzky GbR, říkají: „konturová kontrola od společnosti Jungheinrich šetří místem, je velmi výkonná a má vysokou rezervu volných pozic. Výpadky provozu jsou prakticky eliminovány. Tento systém nám byl doporučen společností ESM Ertl Systemlogistik GmbH z Mindenu, která ho úspěšně používá. Proto jsme při plánování záměrně postupovali zevnitř ven a zbývající část skladu jsme přizpůsobili tomuto logistickému řešení.“ Společnost Depro-Kautetzky pro řízení vysokozdvižných vozíků a přístupu do skladu využívá systém WCS (Warehouse Control System) od společnosti Jungheinrich. Toto řešení uvolňuje palety pro ukládání do regálů a posílá oznámení do nadřazeného systému WMS (Warehouse Management System). Dokončení první etapy stavby je naplánováno na květen 2019.

Nový systém konturové kontroly od společnosti Jungheinrich umožňuje efektivní předávání palet do automatizovaného skladu přímo pomocí vysokozdvižných vozíků, což šetří místo i čas.

Přečtěte si také

Back to top button