Logistika a sklady

Dny pro bezpečnost a efektivitu v Ostravě a Praze

Společnost Linde Material Handling Česká republika uspořádala pro své zákazníky a zájemce z řad odborné veřejnosti tradiční Dny pro bezpečnost a efektivitu.

Akce v letošním roce probíhaly v Ostravě a Praze. Zástupci společnosti, která je výrobcem manipulační techniky a poskytovatelem logistických řešení, seznámili návštěvníky například s případovou studií Linde Safety Scan, která se věnuje bezpečnosti provozu ve skladech. Současně přiblížili přednosti robotických vozíků, VNA techniky pro manipulaci v úzkých uličkách a další zajímavosti a novinky týkající se bezpečnosti a efektivity nasazení manipulační techniky ve skladových provozech.

Přečtěte si také

Případová studie Linde Safety Scan odpověděla na otázky, jak zvyšovat bezpečnost provozu ve skladech. Důraz klade na prostory, kde se setkává manipulační technika s pěší obsluhou skladu. Tématu bezpečnosti se věnovala i přednáška o vývoji počtu nehod a úrazovosti ve skladech v ČR, kterou přednesl Ing. Kysela, odborný garant pro oblast manipulace s materiálem a skladování a zdvihací zařízení ze Státního úřadu inspekce práce. Pohovořil o nejčastějších příčinách vzniku nehod a úrazů a také odpověděl na mnoho dotazů z oboru bezpečnosti práce ve skladech.

Oblasti robotizace v ekonomických souvislostech byl věnován prostor v sekci efektivity. Návštěvníci se dozvěděli, pro které provozy jsou robotické vozíky vhodné, jaké jsou jejich základní vlastnosti a přednosti a jak je řešena bezpečnost jejich provozu. „Potěšil nás velký zájem o toto téma, účastníci se zajímali i o ekonomickou návratnost těchto projektů,“ zdůraznil Martin Petřík, vedoucí oddělení marketingu Linde Material Handling. „Velkou pozornosti jsme se zákazníky věnovali i VNA vozíkům a jejich asistenčním systémům, které nyní umožňují provoz i na méně kvalitních podlahách skladů, což může být výhodné například v pronajatých objektech,“ doplnil Martin Petřík z Linde Material Handling.

V rámci evropské roadshow byla ke zhlédnutí expozice různých druhů manipulační techniky včetně nejmodernějšího pohonu vozíků na vodíkové palivové články. Na přednášce o Energy managementu návštěvníci získali praktické informace, jaké analýzy a měření je vhodné provést před volbou typu pohonu vozíku.

Linde Material Handling GmbH
Linde Material Handling GmbH je členem KION GROUP a patří mezi nejpřednější světové výrobce vysokozdvižných a skladových vozíků a dodavatele řešení a služeb pro intralogistiku. Společnost má svou síť pro prodej a servis ve všech důležitých regionech více než 100 zemí. Ve fiskálním roce 2017 zaznamenala Linde MH EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika) celkové příjmy ve výši přibližně 3,1 mld. eur a zaměstnávala celkem cca 11 tisíc zaměstnanců. Celosvětové prodeje vozíků Linde v roce 2017 přesáhly 124 tis. kusů.

Přečtěte si také

Back to top button