Silniční doprava

Škoda Electric dodá pět nových troljebusů do Opavy

Pětici nových trolejbusů pro dopravní podnik v Opavě vyrobí ještě do konce letošního roku Škoda Electric. Plzeňská firma dodá do Slezska komfortně vybavené vozy Škoda 32 Tr v karosérii nové generace.

Trolejbusy budou plně klimatizované, což zejména v letních měsících jistě ocení řidiči i cestující. Vozy nabídnou prostorný interiér, moderní informační systém s LED obrazovkami, nebo komplexní kamerový systém monitorující interiér i nejbližší okolí vozu, což přispívá ke zvýšené bezpečnosti provozu, vysvětluje přednosti nových vozů obchodní manažer Škody Electric Radek Kapr. Ten připomíná, že náklady ve výši zhruba 57 milionů korun pomohou z větší části uhradit fondy Evropské unie.    

Nová vozidla se v systému opavské MHD zařadí po bok moderních trolejbusů, které Škodova slezskému městu dodala v roce 2018. Tehdy flotila dopravního podniku posílila o deset vozidel. Desítka trolejbusů byla vybavena pomocným bateriovým pohonem, takže dnes v Opavě běžně jezdí i na místech bez instalovaného trolejového vedení. Dopravní podnik tak má široké možnosti využití, není omezen jen klasickou sítí trolejbusových linek,“ sděluje Radek Kapr.

Flotilu trolejbusů opavského dopravního podniku tvoří aktuálně více než 30 trolejbusů v typickém červenobílém provedení, které ročně přepraví na šest milionů cestujících. Nové nízkopodlažní škodovácké trolejbusy tak v Opavě významně pomohou obnovit vozový park těchto ekologických vozidel.

Přečtěte si také

Back to top button