Silniční doprava

Rekordní objednávka společnosti Ile-de-France Mobilités na 409 vozů IVECO BUS Urbanway Natural Power

Tři významné subjekty, jmenovitě IVECO BUS, Francouzský úřad pro veřejnou dopravu (CATP) a společnost Ile-de-France Mobilités, uzavřely během Národní výstavy veřejné dopravy v Nantes spolupráci, a to zveřejněním rekordní objednávky na 409 autobusů poháněných bioplynem.

Při zahájení Národní výstavy veřejné dopravy, která probíhala od 1. do 3. října ve francouzském Nantes, stvrdili zástupci IVECO BUS, CATP a Ile-de-France Mobilités objednávku na 409 autobusů Urbanway Natural Power. Tato vozidla s pohonem na bioplyn budou dodávána v průběhu roku 2020 a 2021 a provozována na vnitřních a vnějších předměstích pařížské metropolitní oblasti. Je to poprvé, kdy se zadání takové objednávky realizuje prostřednictvím ústředního nákupního úřadu mimo síť provozovatelů hromadné dopravy. Jedná se o zcela nový postup zaměřený na standardizaci vybavení používaného v regionu Ile-de-France, jež má zajistit, že cestující budou moci využívat autobusy srovnatelné kvality.

Dvanáctimetrové autobusy Urbanway Natural Power budou provedeny ve zbrusu novém harmonickém designu interiéru Ile-de-France Mobilités, který stanoví nové standardy z hlediska pohodlí a bezpečnosti. Nové autobusy budou díky použití zemního plynu tišší a navíc si cestující budou moci díky vybavení klimatizací, okruhem CCTV, USB porty a podsvícením LED světly užívat vyššího komfortu.

Autobusy díky pohonu na bioplyn také zvýší celkový počet ekologických autobusů provozovaných v regionu a budou hrát významnou roli v rámci plánu změn stávajícího vozového parku naftových autobusů. Palivo řešené na bázi recyklovaného organického odpadu je významným přínosem pro životní prostředí, zejména z hlediska objemů emisí znečišťujících látek a hluku. Úroveň emisí jemných částic se blíží nule a u emisí oxidů dusíku je zaznamenáno snížení o více než třetinu. Hladina hluku dosahuje polovičních hodnot, tudíž cestujícím, řidiči i obyvatelům v okolí silnic nabízí téměř zcela tichý provoz.

Používání této technologie již dnes reaguje na výzvy zítřka v oblasti mobility, konkrétně např. z hlediska kvality ovzduší, ochrany klimatu a tiššího provozu, a to vše aniž by došlo ke snížení výkonu. Navíc díky prodlouženému dojezdu do vzdálenosti 400 kilometrů představují autobusy Urbanway NP ideální prostředek pro veřejnou dopravu v širší oblasti Paříže.

Značka IVECO, evropský lídr již po dobu téměř 25 let, znovu potvrzuje své vedoucí postavení v oblasti alternativních pohonů a nabízí vyspělé, skutečně efektivní a udržitelné řešení v celkovém systému od zdroje ke kolu. Díky odborným znalostem expertů značky IVECO BUS v oblasti pohonů na bázi přírodních zdrojů, které jsou vhodné pro všechny typy dopravy a slibují vysokou návratnost investic, je možné principy udržitelné mobility plně realizovat.

„Jsme nesmírně hrdí na to, že se společnost Ile-de-France Mobilités rozhodla pro tuto objednávku, což jen potvrzuje její odhodlání k přechodu na nové energie,“ uvedl Stéphane Espinasse, IVECO BUS Brand Leader, a dodal: „Lze konstatovat, že i v této věci se znovu potvrzuje erudovanost expertů značky IVECO BUS v oblasti alternativních pohonů vozidel. 

Přečtěte si také

Back to top button