Silniční doprava

Pět nových autobusů Scania Irizar i6s pro ARRIVA CITY

Na linkách společnosti ARRIVA CITY z Prahy do Teplic bude jezdit pět nových luxusních autobusů Scania Irizar i6s. První dva z nich se dostanou do provozu už dnes.

Scania Irizar i6s je komfortní autobus jehož primárním určením jsou dálkové linky. „Společnost ARRIVA CITY si zvolila jeho nejdelší 15 metrovou variantu. Vozidlo pojme 63 cestujících, kteří ocení nejen komfortní sedadla výsuvná do uličky, ale také zásuvky na 220 V a USB dobíjecí porty,“ říká manažer prodeje autobusů společnosti Scania Lukáš Martinů. A dodává: „K ještě příjemnějšímu cestování pak přispívá i speciální tónování bočních oken a dojem luxusu pak dotváří také dřevěný dekor podlahy. Model Scania Irizar i6s vyniká také velkým zavazadlovým prostorem.“ Na palubách budou mít cestující možnost platit bezkontaktními kartami a během jízdy používat Wi-Fi připojení na internet.

Autobus je poháněn třináctilitrovým motorem Scania o výkonu 450 koní s osvědčenou automatizovanou převodovkou Opticruise, která má 12 rychlostních stupňů. Tato kombinace zaručuje hladkou a rychlou změnu rychlostí, což dále přispívá ke komfortu přepravy. Podle nové legislativy, platné od června, je vozidlo vybaveno také samozhášecím systémem v motorovém prostoru. Řidiči těchto autobusů pak uvítají nejen kamerový systém, jenž usnadňuje manévrování, ale k lepší ovladatelnosti přispívá i aktivně řiditelná zadní náprava.

Přes 1000 cestujících každý den
„S touto linkou jsme začínali v roce 2016. Tehdy jsme přepravovali okolo 400 lidí denně. Nyní je to i více než 1 000 cestujících každý den. Neustále se snažíme naše služby a komfort cestování zlepšovat, i proto jsme pořídili nové autobusy Scania Irizar i6s,“ říká jednatel společnosti ARRIVA CITY Petr Havlík. Vysoký počet cestujících na trase z Teplic do Prahy si vyžádal kratší intervaly. „Jezdíme každou hodinu a ve špičce se tento čas zkracuje až na 30 minut. Celkově pak autobusy najedou každý rok až 200 tisíc kilometrů. Proto věříme, že nás Scania svou spolehlivostí nezklame a potvrdí se také pověstná nízká spotřeba paliva,“ dodává Havlík. 

Kompletní servis
Součástí dodávky je také pětiletý servisní kontrakt, který obsahuje kompletní údržbu předepsanou výrobcem a také krytí všech dalších neočekávaných oprav. Výhodou servisní sítě společnosti Scania je také dostupnost jednotlivých poboček 7 dní v týdnu. „Například k běžné garanční prohlídce tak může docházet i o víkendu, kdy je vytížení autobusů nižší,“ uzavírá Martinů.

Přečtěte si také

Back to top button