Silniční doprava

Společnost Iveco Czech Republic, a.s. vyhodnocena mezi šesti nejúspěšnějšími firmami ve dvacetileté historii soutěže AutoSAP „Podnik roku v automobilovém průmyslu“

Za účasti členů vlády v čele s premiérem Andrejem Babišem, zástupců zahraničních ambasád, hostů z řad vedení AutoSAP a především za účasti zástupců členských firem, se ve čtvrtek 6. června uskutečnil slavnostní galavečer k oslavám 30 let od založení Sdružení automobilového průmyslu AutoSAP.

Při slavnostním galavečeru ve Španělském sále Pražského hradu bylo vyhlášeno šest nejúspěšnějších firem ve dvacetileté historii soutěže Podnik roku v automobilovém průmyslu. Podniky jsou posuzovány na základě ekonomických výsledků dosažených za dobu historie ankety. Hodnocení je postaveno na tvrdých kritériích, jako jsou hospodářský výsledek před zdaněním, přidaná hodnota na pracovníka nebo tržby v přepočtu na zaměstnance. Ocenění převzal Jiří Vaněk, generální ředitel Iveco Czech Republic, a.s.

„V současné době vyrábíme 20 autobusů denně. To z nás činí největší závod na výrobu autobusů v Evropě a z České republiky zemi s největším počtem autobusů vyrobených na jednoho obyvatele. Dosažený výsledek je zásluhou celého týmu Iveco Czech Republic, strategických dodavatelů, obchodních partnerů a samozřejmě našich věrných zákazníků.“, uvedl Jiří Vaněk, generální ředitel Iveco Czech Republic.

Společnost Iveco Czech Republic, a. s. přispívá velkým dílem k růstu české ekonomiky. Je významným zaměstnavatelem v regionu, zaměstnává přes 3 800 osob a dalších cca 1 700 pracovních míst vytváří u českých subdodavatelů.

Na 24. ročníku soutěže Exportér roku firma obdržela první místo v kategorii „Nárůst exportu 1993–2017“. Díky svým úspěchům s meziměstskou produktovou řadou autobusů IVECO Crossway, která je v posledních letech lídrem na evropském trhu, je nyní sedmým největším českým exportérem. Společnost byla vyhlášena druhým nejlepším Zaměstnavatelem regionu 2019 v kategorii do 5 000 zaměstnanců.

Přečtěte si také

Back to top button