Silniční doprava

HEULIEZ BUS získává rekordní zakázku na elektrické autobusy od pařížské přepravní společnosti Île-de-France Mobilités (IDFM) a provozovatele dopravy RATP

Pařížská přepravní společnost Île-de-France Mobilités společně s provozovatelem dopravy společností RATP* opět vložily důvěru do HEULIEZ BUS a vybraly si 12m plně elektrický model GX 337, aby mohly realizovat svůj ambiciózní plán energetického přechodu Bus2025.

Cílem tohoto plánu je nahradit flotilu dieselových autobusů společnosti Ile-de-France plně elektrickými vozidly. Tato změna ještě jednou potvrzuje silnou vedoucí pozici značky v oblasti elektrických technologií a energetického přechodu.

Přečtěte si také

Mezi RATP, Île-de-France Mobilités a HEULIEZ BUS bylo dosaženo nového milníku. Dne 17. května byla podepsána smlouva na objednávku elektrických autobusů, které budou dodané v letech 2020–2022 v maximální částce 133 milionů eur. Zahrnutí HEULIEZ BUS do největšího evropského tenderu na elektrické autobusy, který vypsala společnost RATP, za finanční podpory společnosti IDFM, posiluje pozici značky v čele tohoto specializovaného oboru.

Jedná se o nejdůležitější objednávku pro francouzský trh v roce 2019, která navazuje na objednávku modelů 36 GX 337 ELEC již dodávaných společnosti RATP.

HEULIEZ BUS tak jde naproti řešení v otázce současných problémů většiny evropských měst, a dokazuje svoji schopnost řešit otázky dopadu na životní prostředí.

Modely GX ELEC jsou vybaveny synchronním elektromotorem a lithium-iontovými NMC bateriemi. Jejich prvotřídní systém řízení energie a kontroly zajišťuje maximální autonomii. Četná novátorská zdokonalení zajišťují tepelný komfort a mimořádný výkon. Baterie se dobijí přes noc v depu za pouhých několik hodin: zadní část vozidel je vybavena zásuvkou Combo 2 a dobíjení je optimalizováno na základě patentovaného systému řízení.

Zařízení pro skladování energie umístěné mezi zadní částí a střechou nezmenšuje prostor pro cestující, který v modelu GX 337 ELEC pohodlně pojme sto pasažérů, z nichž 30 sedících.

Nejnovější 100% elektrická technologie HEULIEZ BUS dokonale splňuje očekávání společností RATP a IDFM díky nabídce řady ekologických výhod, jako je absence emisí znečišťujících příslušnou lokalitu a redukce hluku a otřesů, které nabízí modely GX ELEC.

S touto novou smlouvou posiluje HEULIEZ BUS svoje vedoucí postavení ve vývoji autobusů s nulovými emisemi a staví se do pozice hlavního partnera při energetickém přechodu společností zajišťujících veřejnou přepravu.

Přečtěte si také

Back to top button