Silniční doprava

KAR group dodal společnosti Transdev Morava autobusy IVECO Crossway

Výběrové řízení na dodání autobusů pro městskou a meziměstskou dopravu pro oblast Bílovecka vyhrála společnost KAR group s autobusy IVECO Crossway. Ve sjednaném termínu bylo předáno provozovateli, společnosti Transdev Morava 23 kusů autobusů.

Zakázku za celkem 113,12 mil. Kč se podařilo úspěšně v rámci sjednaných podmínek zrealizovat v letošním roce a celkem 23 autobusů bylo provozovateli předáno 23. května v kopřivnickém servisním středisku společnosti KAR-mobil, s.r.o., která se bude o autobusy také servisně starat. Vozidla předali zástupci společnosti KAR group v čele s předsedou představenstva Lubošem Cekrem. Za nadnárodní koncern TRANSDEV zakázku převzali Christian Schreyer a Radim Novák.

„Autobusy IVECO Crossway Low Entry jsou určeny pro městskou a meziměstskou přepravu, hodící se na krátké i dlouhé linky. Koncept Low Entry garantuje bezproblémový nástup a výstup všech cestujících díky nízké podlaze mezi předními a středními dveřmi. Vozidla jsou vybavena manuální rampou a vymezeným prostorem pro kočárky, eventuálně tělesně postižené osoby. Pro cestující i řidiče nabízí větší komfort díky nižšímu hluku a vibracím“, představuje dodané autobusy Luboš Cekr.

„Motory splňují přísné požadavky norem Euro VI díky patentované technologii HI-SCR a provozovateli nabízí nízké provozní náklady díky minimálnímu opotřebení motoru a dlouhým servisním intervalům. Očekáváme také nízké náklady na údržbu díky ochraně skeletu a karoserie proti korozi katoforetickou technologií nanášení laku“ shrnuje přednosti pro provozovatele Christian Schreyer.

Transdev Morava je součástí nadnárodního koncernu TRANSDEV působícího oblasti dopravy ve 20 zemích světa, kde se stará o přepravu více než 11 milionů osob denně. Společnost Transdev Morava uspěla ve veřejných zakázkách na zajištění dopravní obslužnosti Moravskoslezského kraje a vstoupila tak na český dopravní trh.

Přečtěte si také

Back to top button