Logistika a sklady

GEFCO Slovakia přepravilo do Číny obličejové roušky pro kolegy z lokální pobočky

Společnost GEFCO Slovakia přepravila do Číny první várku obličejových ochranných roušek, které jsou aktuálně v Číně díky epidemii koronaviru nedostatkovým zbožím.

Zásilka opustila Slovensko letecky ve středu 12. února 2020 a doručena byla v pátek 14. února 2020. Jedná se o speciální zásilku, kterou vysílá slovenský tým divize AIR&SEA zaměstnancům lokální pobočky společnosti GEFCO v Číně. „Po shlédnutí televizní reportáže zmiňující nedostatek ochranných roušek, jejichž nošení je aktuálně v Číně povinné, jsem okamžitě napsal kolegovi z čínské pobočky, zda jsou informace správné a jestli ochranné roušky potřebují,“ popisuje začátek akce Ladislav Balogh, Forwarding Manager logistické společnosti GEFCO Slovakia a dodává, že čínští kolegové projevili okamžitě velký zájem. Tým Ladislava Balogha obratem objednal ochranné roušky od tří dodavatelů, kteří měli zásoby skladem, a zajistil jejich letecký transfer do Číny. 

Nákup materiálu i dopravu zakoupených obličejových roušek hradila divize AIR&SEA společnosti GEFCO Slovakia. Tým Ladislava Balogha se vedle běžných pracovních aktivit nyní pokouší najít další dodavatele ochranných roušek, od nichž by mohli nakoupit další materiál. „K dnešnímu dni se nám podařilo sehnat dalších pět tisíc roušek, které bychom měli do naší Hong-Kongské pobočky vyslat koncem tohoto týdne,“ doplňuje Ladislav Balogh, jehož tým není v podobných akcích žádným nováčkem. Vloni pomáhali s obnovou lesních porostů po kalamitě, pravidelně se skládají a finančně i dobrovolnickou činností podporují dětské domovy či organizace pečující o děti s hendikepem. „Tentokrát je to poprvé, co pomoc potřebují přímo naši kolegové, tedy lidé, které známe a za normální situace jsme s nimi téměř v každodenním spojení,“ uzavírá Ladislav Balogh.

Přečtěte si také

Back to top button