Logistika a sklady

Gebrüder Weiss podporuje střední školu, která vychovává budoucí dopravní specialisty, včetně pilotů či dispečerů

Gebrüder Weiss ČR je dlouholetým partnerem Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy dopravní v Masné ulici v Praze.

 „Studenti VOŠ a SPŠ Dopravní v Masné ulici v Praze jsou těmi, bez kterých se obor dopravy a logistiky do budoucna nemůže obejít. Těší nás být partnery vzdělávací instituce, která vychovává další generaci lidí, kteří svůj obor nejen milují, ale problematice dopravy a logistiky v jejích nejrůznějších podobách skutečně rozumí,“ říká Jan Kodada, ředitel obchodu a marketingu GW ČR.

Partnerství Gebrüder Weiss umožňuje Vyšší odborné škole dopravní mimo jiné další rozvoj a provoz simulace dopravního létání, která je jednou z nejkomplexnějších a nejprofesionálnějších v České republice vůbec. „Naše výcvikové centrum simuluje nejen ovládání dopravního letounu Boeing 737NG do nejmenších detailů, ale taktéž nabízí reálnou spolupráci se simulátorem řízení letového provozu. Náš systém umí do simulace promítnout i skutečné, momentální počasí. Když na Ruzyni nebo jiném letišti, kde se provádí výcvikové lety, začne bouřka nebo silný vítr, naši studenti za kniplem nebo u monitorů řízení provozu řeší stejné situace, jako právě sloužící směna v reálném provozu,“ říká Richard Burgr, vedoucí simulátorového týmu při VOŠ a SPŠ dopravní.

Podpora VOŠ a SPŠD ze strany Gebrüder Weiss Česká republika je jednou z aktivit, kterou společnost vyvíjí k naplnění strategie jedné ze svých základních firemních hodnot, kterou je udržitelný rozvoj. „Pojem udržitelného rozvoje chápeme v GW jednak jako způsob zacházení a přístupu k životnímu prostředí a zdrojům, a zároveň jako princip, jehož smyslem je rozvoj podniku, jednotlivce nebo lidské společnosti na lokální i globální úrovni. Právě proto jsme partnery SPŠD. Chceme přispět k rozvoji vzdělání a dovedností generace, která tu současnou dříve nebo později nahradí v řadě expertních pozic, jejichž výkon je pro fungování moderní logistické nebo dopravní společnosti nezbytný,“ uvádí Jan Kodada.

„Oceňujeme způsob, jakým SPŠD připravuje svoje studenty do praxe. Troufáme si tuto oblast posoudit hned ze tří důvodů. Každoročně umožňujeme části studentů provádět jejich praxi v našich provozech, pravidelně pořádáme odborné exkurze s výkladem pro žáky 3. a 4. ročníku a Gebrüder Weiss se může pochlubit i faktem, že za 27 let existence na českém trhu se řada absolventů SPŠD stala našimi kolegy,“ říká Jan Kodada.

„Gebrüder Weiss zajišťuje dopravní a logistické služby již více než 500 let, a to mimo jiné i proto, že plánujeme na celé generace dopředu. Zaměřujeme se na otázky, problémy a výzvy, kterým budou čelit ti, kteří přijdou po nás,“ dodává Jan Kodada.

Přečtěte si také

Back to top button