Logistika a sklady

Gebrüder Weiss chce zvětšit sklady v Jenči a Syrovicích

Rozšíření překládkových skladů a implementaci moderních technologií plánuje společnost Gebrüder Weiss pro své sklady v Jenči a Syrovicích. Úpravy prostor umožní zvýšit objem odbavených zakázek a zároveň poskytnou jejich efektivnější a rychlejší expedici. Práce na obou centrálách započnou v dubnu letošního roku a jejich dokončení je plánováno za 5 až 6 měsíců. Celková výměra skladovacích prostor tak vzroste na 30 360 m2.

Překládkový a logistický sklad v areálu Jeneč se z původních 18 000 m2 rozroste o 3500 m2, celková plocha bude mít tedy nově rozlohu 21 500 m2. V Syrovicích se bude rozšiřovat o 1 560 m2 a skladovací prostory budou disponovat kapacitou 8 860 m2.

„Nutnost navýšení kapacit u našich dvou páteřních terminálů v České republice je ukazatelem naší velmi příznivé pozice na českém trhu, kterou chceme nadále posilovat a upevňovat. V rámci rozšíření skladů zvýšíme počet ramp na překládce o 42, díky čemuž budeme schopni naráz odbavit ještě větší počet vozidel. V kombinaci s většími prostory nám to umožní zvýšit počet a rychlost odbavení zásilek, jejich množství totiž neustále narůstá. Moderní technologie naopak pomohou s dalším zvýšením kvality a efektivity našich služeb,“ říká Jan Kodada, ředitel obchodu a marketingu Gebrüder Weiss ČR.

Přestavba za plného provozu
„Rozšíření kapacit skladů plánujeme od loňského roku, vše je tedy detailně naplánováno. Úpravy se uskuteční za plného provozu a přestavba nebude mít vliv na odbavování stávajících zásilek,“ dodává Jan Kodada. Terminály v Jenči a Syrovicích se řadí k 9 českým pobočkám logistické společnosti působící po celém světě. Od svého vstupu na český trh v roce 1992 si společnost Gebrüder Weiss vybudovala v České republice stabilní pozici a svým zákazníkům nabízí komplexní sortiment přepravních a logistických služeb. Portfolio služeb Gebrüder Weiss zahrnuje přepravní služby od kusových zásilek, celovozové přepravy, až po speciální zakázky divize Break Bulk prostřednictvím pozemní, letecké nebo námořní přepravy.

Přečtěte si také

Back to top button