Logistika a sklady

PPL v příštím roce zvýší ceny. Důvodem jsou rostoucí vstupní náklady a plánované investice do zkvalitňování služeb

Napříč trhem rostou téměř všechny vstupní náklady. Současná situace na pracovním trhu způsobuje nedostatek pracovních sil, a tím tlak na růst mezd zaměstnanců. Společnost také neustále investuje do zkvalitňování služeb a zvyšování kvality. V roce 2019 dosáhla PPL u kvality doručení historického maxima. Všechny tyto náklady se proto promítají i do cen. Jejich navýšení v příštím roce činí v průměru u balíkových služeb 3,6 %, u paletových služeb pak 5,0 %.

PPL díky rostoucímu počtu zásilek nejen rozšiřuje kapacitu dep a technologií, ale rozvíjí i svou síť neadresného doručení balíků – partnerská výdejní a podací místa, takzvané PPL Parcelshopy. Z toho důvodu se společnost rozhodla promítnout tyto faktory do cen v příštím roce, aby mohla i nadále pracovat na rozvoji svých služeb. Zvýšení cen je pak dáno i rostoucími mzdami na trhu a obecně vyššími vstupními náklady, které je potřeba zohlednit v každém kusu zásilky.

Navýšení bude odlišné pro různé služby.Aktuální ceníky platné od 1. 1. 2020 naleznete na odkazu ZDE.

Kromě růstu cen služeb pak PPL stanovila i novou sazbu mýta v důsledku znatelného navýšení zpoplatněných úseků silnic a dálnic od nového roku. Jeho výši lze nalézt na již zmíněném odkazu.

Přečtěte si také

Back to top button