Logistika a sklady

PPL otevírá první vlastní PPL Parcelshop

Společnost PPL se rozhodla realizovat koncept vlastních PPL Parcelshopů, jejichž hlavní náplní má být čistě výdej a příjem zásilek.

První z nich se v listopadu otevřel ve vestibulu metra Bořislavka na Praze 6. Zákazníci si zde tak mohou už před Vánoci vyzvednout například dárky z e-shopů nebo odeslat balík, a to i do zahraničí.

Přečtěte si také

Pro otevření PPL Parcelshopu, který bude čistě v režii PPL, se společnost rozhodla hned z několika důvodů. Jejím cílem je zejména navýšit kapacitu současných partnerských Parcelshopů a rozšířit svou síť v dosud nedostatečně pokrytých lokalitách. „Na trhu existuje pouze určité množství podniků, které jsou vhodné pro to, stát se našimi výdejními a podacími místy. Jejich číslo neustále klesá s tím, jak se naše síť rozšiřuje. Proto jsme se rozhodli pro tento krok a otevřít první vlastní PPL Parcelshop. Rádi bychom tím našim zákazníkům nabídli ještě pestřejší síť v rámci celé České republiky a zároveň nabídli extra služby, které nejsou v našich partnerských místech standardně k dispozici,“ vysvětluje Milan Loidl, Business development & marketing director DHL parcel CZ/SK ze společnosti PPL CZ s.r.o.
Slavnostní otevření proběhlo v pátek a první zákazníci na sebe nenechali dlouho čekat. „Otevření prvního vlastního PPL Parcelshopu je pro nás velkým milníkem, který se letos sešel navíc s oslavou obhájení titulu Nejdůvěryhodnější značka pro rok 2019 v kategorii Balíkové služby. Zatím odbavujeme desítky kusů zásilek, ale s nadcházející sezónou čekáme plné vytížení kapacit. Plánujeme mít otevřeno i 24. 12. abychom vyšli lidem maximálně vstříc. Doporučujeme však zásilky odeslat nejpozději do 16. 12., pokud mají včas dorazit pod stromeček,“ doporučuje Loidl.

PPL Parcelshop na metru Bořislavka pojme až 300 zásilek na den. Poskytuje tak dostatečnou kapacitu pro frekventovaný uzel přímo při výstupu ze stanice metra Bořislavka směrem na sídliště Červený Vrch. Kromě základních balíkových služeb zde mohou zákazníci využít i těch doprovodných. K dispozici je proškolený personál, který dokáže pomoci například s reklamací poškozeného zboží. Stejně tak poradí s vhodným balením zásilky, aby v pořádku dorazila na místo určení, pokud dotyčný plánuje poslat balík. V budoucnosti budou na firemním PPL Parcelshopu ke koupi i obalové materiály.

V současné době je na trhu k dispozici více než 1 800 partnerských PPL Parcelshopů. Většinou se jedná o menší obchody, například trafiky, květinářství, papírnictví apod., které si jako svůj dodatečný příjem zvolily právě spolupráci s PPL. Pokud si zákazníci v e-shopech vyberou jako způsob dopravy dodání zboží do PPL Parcelshopu, mají možnost si svůj balík vyzvednout v následujících 7 dnech, a to ve standardních otevíracích hodinách daného výdejního místa. Kromě vyzvednutí zásilek si zde mohou soukromé osoby také podat k odeslání vlastní balíky od 89 Kč. PPL balík doručí na jimi zvolenou adresu nebo do jiného PPL Parcelshopu. PPL Parcelshopy mohou stejně tak využít smluvní zákazníci PPL k podání svých zásilek, namísto čekání na svozového řidiče.

Společnost PPL zamýšlí v roce 2020 otevření dalších vlastních PPL Parcelshopů stejně tak, jako kontinuální rozšiřování standardní partnerské sítě. Více informací o PPL Paracelshopech naleznete na www.pplparcelshop.cz.

 

Přečtěte si také

Back to top button