Logistika a sklady

DACHSER investoval do rozšíření logistických prostor na Slovensku

DACHSER Slovakia dokončil rozšíření překládkové haly svého logistického centra v Lozorně u Bratislavy.

Nejnovější investice ve výši cca 3 miliony euro přinesla zvětšení prostor o 3 000 m2 a navýšení počtu nakládacích bran. Těch bude o 31 více, jedna z nich označená XXL je určená pro nadrozměrné zásilky. Nová překládková hala bude vybavená nejmodernějšími technologiemi.

Nové prostory jsou postaveny v nejmodernějším standardu. „Hala bude například jak ve vnitřních tak i venkovních prostorách vybavená inteligentním LED osvětlením, jehož intenzita se mění podle aktuálních potřeb či v závislosti na denním světle,“ vysvětluje Roman Stoličný, generální ředitel DACHSER Slovakia, a dodává, „samozřejmostí je nejmodernější protipožární systém EPS a také inteligentní bezpečnostní kamerový systém napojený na automatické vyhledávání zásilek podle čísla a označení zásilky ve všech prostorách haly i venkovním areálu.“

Technologické novinky budou použity i pro zajištění efektivního provozu překládky a pro expedici zásilek. V celém cross-docku bude radiofrekvenční pokrytí zajišťující jednoduchou komunikaci mezi jednotlivými stanovišti. Nejmodernější obrazovka ETA Screen bude zaznamenávat aktuální i plánované příjezdy a odjezdy přepravních linek. Pro jednodušší expedici zakázek se počítá se zavedením moderních skenerů k identifikaci pomocí čárových kódů. Součástí haly budou i takzvané Ipointy – informační body umístěné ve vychystávacích zónách určené pro finální kontrolu jednotlivých nakládek. Pracovníci budou také moci využívat nejmodernější čtečky, kterými si kdykoliv mohou ověřit přítomnost konkrétní zásilky v překládkové hale.

Nová hala logistického centra DACHSER Bratislava byla stavebně dokončena a v současné době se uvádí do plného provozu. „Věříme, že díky navýšení kapacity našich skladovacích prostor v Lozorně a zavedení nejnovějších technologií budeme schopni zpracovávat tok zboží ještě efektivněji a jeho doručení k cílovým zákazníkům bude rychlejší a efektivnější. Spokojenost našich zákazníků je naší nejvyšší prioritou, proto se snažíme pružně reagovat na požadavky trhu a neustále zlepšovat naše služby,“ uzavírá Roman Stoličný.

Logistické centrum v Lozorně hraje v rámci evropské sítě DACHSER mimořádnou roli: Kromě normálního denního provozu slouží tato pobočka v noci jako jeden ze tří Eurohubů, které spojují země u Baltského, Jaderského a Černého moře. Jde o křižovatku pro všechny služby pozemní přepravy ve střední a východní Evropě v síti DACHSER. Poskytuje přímé spojení s dalšími Eurohuby v německém Überherrnu a v Clermont-Ferrand ve Francii a řadou dalších evropských zemí včetně České republiky.

Přečtěte si také

Back to top button