Logistika a sklady

Díky akvizici Chronotrucku je GEFCO o krok dále v digitalizaci služeb pro přepravce

Skupina GEFCO, globální expert na řešení dodavatelského řetězce, dnes oznámila akvizici Chronotrucku, společnosti spojující přepravce a dopravce pomocí inovativní digitální platformy. Akvizice Chronotrucku potvrzuje silnou orientaci společnosti GEFCO na logistické inovace, nové technologie a plně digitalizované služby pro dodavatelský řetězec dneška i logistiku budoucnosti.

Společnost Chronotruck, založená v roce 2016, nabízí firemním zákazníkům platformu pro management objednávek přeprav a minimalizaci nevytížených jízd přepravců. Platforma firmy Chronotruck přináší přístup k přepravcům v bezprostředním okolí a současně inovonané portfolio plně digitalizovaných služeb, včetně systému pro kalkulace přeprav, sledování zásilek, vystavení dokladu o dodání zásilky a elektronické fakturace. Přepravcům systém nabízí možnost optimalizovat toky díky realizaci přeprav zboží v bezprostřední blízkosti a efektivnějšímu vytížením kamionů v obou směrech. Své služby nabídl Chronotruck dodnes devíti tisícům zákazníků.

Přečtěte si také

Do nového uskupení přináší GEFCO své know-how v oblasti integrované logistiky a velkoobjemových přeprav, Chronotruck pak především vysokou technickou znalost a energii posilovat implementaci inovací v tocích zákazníků. Chronotruck zůstane i nadále nezávislou entitou s původním brandem v rámci Skupiny GEFCO.

Luc Nadal, CEO skupiny GEFCO akvizici Chronotrucku okomentoval: „S hrdostí vítáme zaměstnance Chronotrucku, stejně jako inovativní řešení, která tato firma přináší do stále se rozrůstající rodiny chytrých a flexibilních řešení společnosti GEFCO. Znalosti Chronotrucku nám pomohou dosáhnout další úrovně digitalizace služeb pro naše klienty. Partnerství GEFCO a Chronotrucku zároveň přispěje k minimalizaci environmentálních dopadů našeho podnikání tím, že zvýšíme vytíženost kamionů na jejich maximální kapacitu.”

„Pro Chronotruck je spojení se společností GEFCO fantastickou příležitostí,” uvedl Rodolphe Allard, ředitel společnosti Chronotruck. „Naše firma dodnes nabízela své služby primárně ve Francii, už se ale těšíme na výzvy vyplývající jak z globální přítomnosti skupiny GEFCO, tak i z širokého klientského portfolia od výrobců spotřebního zboží až po průmyslové producenty. Jsem přesvědčen, že se kombinace znalostí obou firem stane hnací silou pro vznik nových logistických řešení s vysokou přidanou hodnotou.”

Přečtěte si také

Back to top button