Logistika a sklady

VCHD Cargo investuje do nové vozové techniky

Česká přepravní společnost VCHD Cargo rozšiřuje svůj vozový park.

V první polovině tohoto roku činila investice do nových tažných a přípojných vozidel více než 34 milionů korun. Veškerá technika je přitom v nejvyšším emisním standardu Euro 6. Do konce roku společnost plánuje pořídit dalších 18 vozidel a investovat tak ještě více než 25 milionů korun.

Flotila VCHD Cargo čítá v současné době přes 150 motorových a 150 přípojných vozidel a její průměrné stáří je 2,5 roku. Nová technika je pořizována v průběhu celého roku a její nákup podléhá přísným interním kritériím. „Jsme si vědomi vlivu pozemních přeprav na životní prostředí, a proto je naším dlouhodobým cílem efektivita přeprav a snižování emisí CO2. Všechna nová vozidla proto splňují emisní normy Euro 6,“ říká ředitel VCHD Cargo Pavel Sirotek, a doplňuje, „víme, že je povolání řidiče náročné, proto dbáme také na to, aby vozidla obsahovala prvky aktivní a pasivní bezpečnosti řízení.“

Nové tahače značky Scania, které VCHD Cargo letos pořídila, tak mají například varovnou signalizaci při vyjetí z pruhu, adaptivní tempomat či systém nouzového brzdění a další bezpečnostní funkce. „Kromě toho dbáme na vysoký komfort pro řidiče – jednoduché intuitivní ovládání, ergonomické vybavení a dostatečnou velikost kabiny pro odpočinek dvou řidičů,“ vysvětluje Pavel Sirotek. Investice do nových vozidel je u VCHD Cargo podmíněná i nízkou průměrnou spotřebou.

VCHD Cargo pořizuje do svého vozového parku techniku různých značek, každá však musí nabídnout hustou servisní síť po celé Evropě a rozumné servisní náklady. „Naše linky jezdí do celé Evropy a my se potřebujeme spolehnout na nepřetržitý kvalitní servis pro nenadálé události,“ uzavírá Pavel Sirotek. 

Přečtěte si také

Back to top button