Logistika a sklady

Siemens Mobility dodá 10 lokomotiv Vectron společnosti METRANS

Operátor kombinované dopravy a provozovatel kontejnerových terminálů METRANS, a.s. si objednal 10 lokomotiv typu Vectron MS od společnosti Siemens Mobility Česká republika.

Výroba lokomotiv bude probíhat v závodě Siemens Mobility v Mnichově-Allachu a dodávky se plánují od konce roku 2019 do jara 2020. METRANS plánuje nasazení nových lokomotiv v přeshraničním provozu v rámci regionu střední a východní Evropy.

„Máme radost, že rozšíříme vozový park METRANS o deset vícesystémových lokomotiv Vectron společnosti Siemens Mobility. Podtrhuje to naše ambice v dalším růstu společnosti a schopnosti pružněji reagovat na přání našich zákazníků. Lokomotivy Vectron jsme si vybrali, protože jsou moderní, zcela bezpečné a šetrné k životnímu prostředí,“ řekl Peter Kiss, CEO skupiny METRANS.

„Jsme přesvědčeni, že nové lokomotivy Vectron umožní společnosti METRANS splnit současné i budoucí požadavky na přepravu a pomohou zákazníkovi úspěšně realizovat jeho dlouhodobé plány. Lokomotivy Vectron sklízejí už od svého uvedení na evropský trh úspěch a těší nás, že právě se společností METRANS budeme slavit jubilejní 900. lokomotivu Vectron na trhu,“ řekl Roman Kokšal, ředitel Siemens Mobility Česká republika.

Lokomotivy pro METRANS mají výkon 6 400 kW a dosahují maximální provozní rychlosti 160 km/h. Jsou vybaveny potřebnými národními vlakovými zabezpečovači včetně evropského zabezpečovače ETCS. Lokomotivy jsou schváleny pro provoz v České republice, Maďarsku, Německu, Polsku, Rakousku a na Slovensku a je možný budoucí upgrade pro Bulharsko, Chorvatsko, Nizozemsko, Rumunsko, Slovinsko a Srbsko.

Údržba nových lokomotiv bude probíhat v METRANS DYKO Rail Repair Shop s.r.o., dceřiné společnosti skupiny Metrans v Kolíně. Siemens Mobility disponuje centrálním skladem náhradních dílů, kde lze v případě potřeby objednat komponenty s garantovanou dostupností a dodáním do dalšího pracovního dne, aniž by musel zákazník držet vlastní objemné zásoby náhradních dílů. V neposlední řadě má zákazník možnost využívat pro svůj vozový park dálkový monitoring diagnostiky či servisní síť partnerských dílen Siemens Mobility po celé Evropě.

Přečtěte si také

Back to top button