Logistika a sklady

GEFCO představuje novou ředitelku projektu Innovation Factory, Valerii Floridia

Logistická společnost GEFCO potvrzuje silnou orientaci celé skupiny na oblast inovací.

Do pozice ředitelky projektu Innovation Factory, který představila v roce 2018, byla jmenována Valérie Floridia. Interní inkubátor Innovation Factory nabízí všem zaměstnancům Skupiny možnost představit i dále rozvíjet své inovativní nápady a návrhy na zlepšení a podílet se tím na růstu společnosti.

S novými talenty tvoříme dodavatelský řetězec budoucnosti
Tým specialistů na inovace společnosti GEFCO podpoří Valérie Floridia, která do GEFCO přichází na pozici ředitelky projektu Innovation Factory s 15 lety zkušeností ve velkých průmyslových podnicích jako Renault či EDF ve Francii, Německu a USA. „Jsem potěšena, že mohu společně s týmy GEFCO rozvíjet náš inovační ekosystém a podílet se osobně na designu dodavatelského řetězce budoucnosti,“ komentuje svou novou pozici Valérie Floridia. Jako ředitelka projektu Innovation Factory bude zodpovídat za podporu nových myšlenek a pomoc s jejich implementací do operativních projektů, které podpoří expertní zázemí celé Skupiny.

Projekt Innovation Factory představila společnost GEFCO v roce 2018, již 12 měsíců projekt umožňuje kandidátům z řad zaměstnanců Skupiny předkládat inovační projekty hodnotící komisi, která vybere a následně podpoří rozvoj nejslibnějších z nich. Týmy, které se s vybraným projektem dostanou do užšího výběru, jsou pozvány ke společnému setkání do centrály firmy v Paříži, kde mají možnost během dvoudenního workshopu nazvaného Explorathlon své nápady představit a zkonzultovat. Cílem Explorathlonu je podpora a urychlení implementace projektů majících potenciál podpořit obchodní byznys Skupiny a urychlit růst společnosti.

Vysokou efektivitu potvrzují dva Explorathlony, které se uskutečnily v průběhu několika uplynulých měsíců. Během nich se setkalo devět týmů zaměstnanců různých světových poboček společnosti GEFCO, které společně řešili využití inovací v oblasti 3D tisku, rozšířené reality (augmented reality) a umělé inteligence. „Druhého Explorathlonu jsem se zúčastnila osobně pár dní po svém jmenování a musím říct, že jsem byla příjemně překvapena vysokou kvalitou projektů, které kandidáti představili. Jsem přesvědčena, že máme v týmu velké talenty a díky nim i našim odborným zkušenostem má GEFCO potenciál stát se lídrem ve sféře dodavatelských řetězců budoucnosti,“ doplnila Valérie Floridia.

Využití síly inovací
Společnost GEFCO se zároveň věnuje celé řadě dalších inovačních iniciativ, jimiž podporuje jednotlivé divize a zkoumá nové trhy. Skupina staví na partnerství se start-up akcelerátorem Techstarts a pracuje i s různými začínajícími firmami pohybujícími se v klíčových oblastrch podnikání. Mezi priority, na něž se zaměřuje, patří optimalizace dopravy a přepravních tras, prediktivní řešení údržby společně s možnostmi sledování přepravy v reálném čase, nové datové služby a automatizace procesů.

Inovativní procesy zavádí GEFCO i v oblasti doplňkových služeb, kde se orientuje především na automatizaci finančních procesů, client/supplier onboarding, smart management smluv nebo inteligentních chatbotů.

Přečtěte si také

Back to top button