Logistika a sklady

Kontraktní logistika v podání Geis SK

Skupina Geis potvrzuje svoji pozici předního hráče mezi dodavateli full-service v logistice na česko-slovenském území.

Kvalitativně rozvíjí a také rozšiřuje služby kontraktní logistiky. Nové specializované pracoviště nyní provozuje ve středu Slovenska.
Stále větší nutnost koncentrace na vlastní obchod nebo výrobu vede firmy k většímu využívání outsourcingu logistiky, nebo částí logistického řetězce. To se projevuje i nárůstem podílu kontraktní logistiky na celkovém obratu skupiny Geis na Slovensku. „Abychom pokryli požadavky nových zákazníků a mohli nabídnout rozsáhlejší služby, otevřeli jsme v průmyslové zóně Vlkanová specializované pracoviště,“ uvedl Rastislav Petrík, ředitel zvolenské pobočky Geis SK Zvolen. „Výhodou je optimální napojení pracoviště na náš distribuční systém, protože Vlkanová leží v těsné blízkosti našeho distribučního centra ve Zvolenu,“ doplňuje Rastislav Petrík.

Pobočka ve Vlkanové zajišťuje mimo skladování a manipulací všechny požadované práce s přidanou hodnotou (VAS) a pracuje jako multi-user pracoviště, což umožňuje pružnou reakci na změny skladových kapacit a vychystávacího a balícího procesu v návaznosti na kolísání objemů jednotlivých klientů. K dispozici je zde vybavení podle standardů skupiny Geis, včetně WMS (Warehouse Management Systém) řízení skladu, na jehož základu jsou jednotlivé projekty vystavěny. Nezbytností je standardizace identifikace zboží – čárové kódy, popř. QR nebo 2D kódy, EDI komunikace, standardem jsou RF terminály s využitím čárových kódů. „V oblasti kontraktní logistiky máme potřebné know-how a profesionální tým. A vzhledem k tomu, že se ve Vlkanové nabízí další rozšíření skladové plochy, můžeme tyto služby nabídnout i novým klientům.“

Přečtěte si také

Back to top button