Logistika a sklady

Prologis na vysokou tržní poptávku odpovídá výstavbou dvou nových budov v Parku Bratislava

Prologis, Inc., globální lídr v oblasti logistických nemovitostí, dnes oznámil, že dokončil výstavbu dvou nových spekulativních budov s celkovou plochou 25 300 metrů čtverečních ve vyhledávaném parku Prologis Park Bratislava.

V rámci výstavby vznikly:
Budova 14 s plochou 9 800 metrů čtverečních, z nichž je již 2 700 metrů čtverečních předpronajato maloobchodníkovi s elektronikou – společnosti Electronic Star, a 2 900 metrů čtverečních společnosti Blitshtein Trading, distributorovi potravin na hlavní trhy střední a východní Evropy.

Budova 20 s plochou 15 500 metrů čtverečních.
Nové budovy nabídnou zákazníkům udržitelné i nadstandardní prvky. Budova 14 je prvním projektem Prologis, jehož střecha je z části pokryta solárními panely. Instalace solárních článků je součástí globální iniciativy společnosti v oblasti ESG (zahrnující ekologické, sociální a korporátní aspekty), díky níž se podařilo zvýšit solární kapacitu celosvětového portfolia Prologis na 175 megawattů. Budova 20 pak jako vůbec první v parku dosahuje světlé výšky 12 metrů. Obě budovy nabízejí pro Prologis nyní již standardní LED osvětlení, které je instalováno v 74 procentech prostor parku, inteligentní měřicí systém i podporu špičkového nepřetržitého zákaznického servisu.

Střecha se solárními panely
Po dokončení těchto dvou nových staveb poskytuje park více než 386 000 metrů čtverečních logistických prostor a 58 000 metrů čtverečních půdy pro potenciální další development.

„Podrobně sledujeme vývoj na trhu, jenž se vyznačuje výrazným nárůstem cen nájmů i poptávky po spekulativních logistických prostorách, jako jsou právě dvě nové prvotřídní budovy ve vyhledávané lokalitě Prologis Park Bratislava, našeho největšího parku ve střední a východní Evropě. Ten je díky svému umístění také ideálním distribučním uzlem jak pro domácí, tak mezinárodní logistiku,” uvedl Martin Stratov, ředitel pro development a leasing společnosti Prologis na Slovensku.

Prologis Park Bratislava je situován 24 kilometrů východně od centra Bratislavy, 2 kilometry od Sence a 16 kilometrů od mezinárodního letiště.

Díky aktivnímu působení ve čtyřech zemích regionu a portfoliu o celkové rozloze 4,5 milionu metrů čtverečních je Prologis předním poskytovatelem distribučních nemovitostí ve střední a východní Evropě (k 30. září 2018).

Přečtěte si také

Back to top button