Logistika a sklady

ESA logistika mění vlastnickou strukturu a vedení

Stoprocentním vlastníkem společnosti ESA logistika, která se věnuje dopravě a skladování, se stává společnost Hitachi Transport System, Ltd., která dosud v ESA logistika kontrolovala 51 procent.

Vlastnickou strukturu společností v rámci skupiny ESA opouštějí její zakladatelé Roman Pekrt a Zdeněk Zahrádka. Obě strany se dohodly, že cenu transakce nebudou komentovat.

V souvislosti se změnou majitele dochází ke změně na pozici generálního ředitele skupiny ESA logistika. Do této pozice byl s platností od 17. 12. 2018 jmenován Ing. Marek Cvačka, který od roku 2016 zastával v ESA Group pozici Chief Operations Officer. Marek Cvačka byl zároveň jmenován prokuristou společností ESA s.r.o. (česká společnost skupiny ESA logistika s pobočkou v Polsku) a ESA LOGISTIKA s.r.o. (slovenská dceřiná společnost ESA s.r.o.).

Ing. Marek Cvačka vystudoval Fakultu dopravní ČVUT Praha a před nástupem do skupiny ESA působil v mezinárodní skupině Danone, dále ve společnostech Datart International, IKEA a Letiště Praha.

ESA logistika patří mezi deset největších logistických firem se sídlem v České republice. V roce 2017 vytvořila celá skupina, která kromě České republiky působí také na slovenském a polském trhu, tržby ve výši zhruba čtyři miliardy Kč.

Přečtěte si také

Back to top button