Logistika a sklady

Skupina CTP a Deka Immobilien zahajují dlouhodobé partnerství uzavřením největší transakce na trhu průmyslových nemovitostí tohoto roku v celém CEE regionu

Skupina CTP s potěšením oznamuje uzavření dlouhodobého strategického partnerství se společností Deka Immobilien zahrnujícího prodej tří významných průmyslových parků v České republice: CTPark Plzeň, CTPark Prague North a CTPark Teplice.

V důsledku uskutečněné transakce se společnost Deka Immobilien stala novým vlastníkem tohoto portfolia. Společnost CTP, jako původní vlastník, bude nadále zajišťovat správu a provoz těchto parků spadající do sítě CTPark Network. Největší transakce letošního roku zahrnuje celkem 430.000 m2 pronajímatelné plochy moderních průmyslových nemovitostí, a to včetně dvou developerských projektů.

Společnosti Deka Immobilien, největší německý institucionální investor, a CTP, přední developer průmyslových nemovitostí, uzavřely strategické desetileté partnerství. „Vybrali jsme si společnost Deka Immobilien jako partnera, protože sdílíme stejnou strategii dlouhodobého vlastnictví a dalšího rozvoje nemovitostí, který poskytne přidanou hodnotu našim klientům“, říká Remon L. Vos, generální ředitel společnosti CTP.

Průmyslové areály spadající do této transakce se nacházejí v západních Čechách a v oblasti hlavního města Prahy. Díky svému umístění patří mezi prémiové lokality společnosti CTP. Portfolio se skládá z 36 plně obsazených budov s více než 50 zavedenými nájemci.

„S hodnotou 460 miliónů EUR se jedná o jednu z největších realitní transakcí v České republice. Uzavření dlouhodobé spolupráce mezi CTP a Deka Immobilien zajistí kontinuitu služeb všem obchodním partnerům v těchto parcích,“ uvádí Michal Felcman, vedoucí oddělení M&A skupiny CTP, který transakci vedl společně s právní zástupkyní společnosti Květou Vojtovou. CTP byla zastoupena advokátní kanceláří White and Case Prague.

„Tato dohoda nám pomůže nadále investovat do našeho růstu v regionu střední a východní Evropy, zlepšovat naše nemovitosti, zvyšovat dlouhodobou hodnotu našich aktiv a v neposlední řadě expandovat do nových regionů v Evropě“, dodává Richard Wilkinson, finanční ředitel skupiny CTP.

Přečtěte si také

Back to top button