Logistika a sklady

DHL bude řídit pozemní operace společnosti easyJet na třech britských letištích

Společnost DHL Supply Chain bude nově zodpovědná za řízení pozemních operací společnosti easyJet na letištích v Manchesteru a Bristolu. K rozšíření spolupráce se společností easyJet dochází přesně rok po převzetí pozemních operací společností DHL na londýnském letišti Gatwick.

Společnost DHL bude od února 2019 zajišťovat klíčové zákaznické služby a logistické operace, včetně příletů cestujících a odbavení zavazadel, třídění zavazadel, odbavení u nástupní brány, nakládání do letadla a vykládání z letadla včetně řízení dalších poskytovatelů služeb na obou letištích. Celkem se bude jednat o zhruba 700 letů týdně z Bristolu a 500 letů z Manchesteru.

Přečtěte si také

Společnost easyJet je největší leteckou společností působící na letišti v Bristolu. Do oblíbených destinací, jako jsou Španělsko, Portugalsko a Řecko, může přepravit více pasažérů než jakákoli jiná letecká společnost a rovněž může nabídnout řadu spojů po celém Spojeném království.

Na letišti v Manchesteru je easyJet druhou největší leteckou společností. Doposud přepravila 19,5 mil. cestujících a zaměřuje se na další rozšiřování svého působení. Letos v létě přidala pět nových destinací a investovala do služeb poskytovaným zákazníkům, jako je automatické odbavení zavazadel, které je prvním bezobslužným systémem na letišti.

„Jsme moc spokojeni s tím, jak se vyvíjí partnerství se společností DHL na letišti Londýn Gatwick. Tým provedl přínosné změny, které zvýšily spokojenost našich zákazníků a zdokonalily naši dochvilnost. Jsme největší letecká společnost působící v Bristolu s 5 miliony pasažérů ročně a Manchester je pro nás klíčovým růstovým trhem. Jelikož se jedná o letiště se zcela zásadním významem pro naši společnost a značku, očekáváme od společnosti DHL mimořádný výkon,“ říká Alberto Santamarta, ředitel pozemních operací pro Spojené království a Evropu ve společnosti easyJet.

„Jsme velmi hrdí na změny, které jsme na letišti Londýn Gatwick realizovali, a na dosažené výsledky. Letiště v Bristolu a Manchesteru jsou pro společnost easyJet strategicky významná, takže jsme si vědomi důležitosti naší spolupráce v zájmu optimalizace výkonu. Proto se těšíme na nástup našich nových kolegů a zavedení změn, které povedou ke zlepšení operací a zkušeností zákazníků společnosti easyJet na jejich cestách,“ dodává Martin Willmor, generální ředitel DHL Supply Chain pro Spojené království a Irsko.

Společnost DHL převzala pozemní operace společnosti easyJet na letišti Londýn Gatwick v listopadu 2017. Společnost zatím investovala do 480 kusů nového vybavení, které pomůže zlepšit dochvilnost a snížit uhlíkové emise, a zavedla program angažovanosti a odborné přípravy pracovníků, který výrazně snížil míru odchodu zaměstnanců.

Přečtěte si také

Back to top button