Logistika a sklady

Logistiku hotových vozů v Česku vede Miloš Mrázek

Logistické toky hotových vozů společnosti GEFCO Česká republika vede od října 2018 Miloš Mrázek.

Kromě rozvoje komplexních služeb se bude věnovat také konceptu budování příměstských skladovacích ploch pro nové vozy. Mrázek se na různých postech v síti GEFCO pohybuje již 14 let, vedení logistiky hotových vozů v Česku považuje za velkou výzvu.

„Vedení logistiky hotových vozů v Česku vnímám jako velkou výzvu a příležitost zúročit znalosti nabyté v průběhu mého působení ve společnosti GEFCO,“ okomentoval svou novou pozici FVL manažera pro Českou republiku Miloš Mrázek, který na různých pozicích ve společnosti GEFCO pracuje již více než 14 let, zkušenosti získal na vedoucích postech ve slovenské, maďarské a slovinské pobočce. Poslední dva roky se věnoval úspěšnému rozšíření pobočky GEFCO v Trnavě i obchodnímu rozvoji a optimalizaci distribučních řetězců hotových vozů na Slovensku.

Podobně jako na Slovensku se i v Česku plánuje Mrázek zaměřit především na rozvoj komplexních služeb určených pro logistiku hotových vozů (FVL), ve které je GEFCO evropskou jedničkou. Kromě rozvoje aktivit v kolínské pobočce vybavené železniční vlečkou, rozsáhlými skladovými prostory i zázemím pro realizaci postprodukčních úprav včetně lakování vozidel se v nejbližších měsících plánuje koncentrovat také na rozvoj nového konceptu „příměstských skladovacích ploch“, který společnost představila v srpnu 2018. První otevřená plocha v pražské Hostivaři nabízí klientům prostor pro parkování až 1500 vozů i realizaci jednodušších úprav vozů. Díky přesunu nových vozů blíže k dealerům či koncovým klientům přináší nový koncept především vyšší flexibilitu v čase dodání koncovému klientovi či dealerovi vozů. „V Kolíně, kde máme špičkový tým zaměstnanců disponujících letitými zkušenostmi ve firmě, naopak získáme prostor pro realizaci většího počtu postprodukčních úprav i služeb pro ojeté vozy,“ doplňuje nejbližší lokální vize Mrázek.

„Svých lidí si velmi vážíme. Jsme si vědomi, že bez dobré, kvalitní pracovní síly nelze klientům poskytovat služby špičkové kvality a proto se intenzivně věnujeme rozvoji našich zaměstnanců i jejich profesnímu růstu,“ popisuje firemní filosofii péče o zaměstnance Aleksander Raczynski, ředitel společnosti GEFCO v České republice. „Péče o naše lidi je prioritou. Ti pak ve firmě zůstávají déle, jsou spokojení a jsou též schopni těžit z informací a vědomostí nabytých na různých pozicích v rámci skupiny, což je maximálně efektivní,“ dodává Raczynski. Společnost dnes v Česku zaměstnává 400 lidí, polovinu z nich právě ve své největší pobočce v Kolíně.

Přečtěte si také

Back to top button