Letecká doprava

AWT se stala součástí Organizace provozovatelů překládkových terminálů a logistických center ve střední a východní Evropě

Mezinárodní dopravní společnost Advanced World Transport (AWT), člen skupiny PKP CARGO, se stala spolu s dalšími šesti subjekty součástí Organizace provozovatelů terminálů a logistických center ve střední a východní Evropě, která vznikla 10. května 2018 podpisem dohody ve Varšavě.

Přistoupení dalších společností k Dohodě o spolupráci provozovatelů překládkových terminálů a logistických center ve střední a východní Evropě se uskutečnilo za účasti zakládajících členů v pátek 24. srpna 2018 v polském přístavu Gdyně.

Hlavním cílem Organizace provozovatelů překládkových terminálů a logistických center ve střední a východní Evropě, jejíž zakládajícími členy jsou Polskie Koleje Państwowe, PKP Cargo Centrum Logistyczne Małaszewicze, PKP Cargo Centrum Logistyczne Medyka-Żurawica, Śląskie Centrum Logistyki, PKP Linia Hutnicza Szerokotorowa, Wielkopolskie Centrum Logistyczne Konin-Stare Miasto, Logit Tomasz J. Kowalewski i Wspólnicy, Euroterminal Sławków, Terminale Przeładunkowe Sławków-Medyka, Zarząd Morskiego Portu Gdynia a Zarząd Morskich Portów Szczecin i Świnoujście, je navázat spolupráci v oblasti propagace potenciálu poskytovaní logistických služeb zákazníkům, realizace investičních a obchodních projektů a implementace nejmodernějších technologií v logistických procesech.

Dalším cílem je například spolupráce na rozvoji železniční, kombinované a vodní vnitrozemské dopravy, spedice a logistiky v Polsku a okolních zemích s vizí vytvořit informační logistickou platformu a integrovaný logistický systém rozpoznatelný v celé Evropě, v rámci kterých bude například platforma koordinovat výměnu informací mezi Organizací a zákazníky nebo propagovat uvedené druhy dopravy, jako šetrný způsob přepravy zboží k životnímu prostředí.

Podpisem Dohody, který se uskutečnil 24. srpna 2018 v přístavu Gdyně, se novými členy Organizace staly společnosti Zarząd Portu Morskiego Kołobrzeg, Zarząd Portu Morskiego Elbląg, PKP Cargo Connect, BCT-Bałtycki Terminal Kontenerowy, Zarząd Portu Morskiego Police a Advanced World Transport (AWT), člen skupiny PKP CARGO, která díky propojení vlastní železniční dopravy, otevřeného Terminálu Paskov, spedičních a logistických služeb poskytuje rozsáhlý servis v oblasti kombinované dopravy v Evropě.

„Skupina AWT se věnuje kombinované dopravě již od roku 2007, kdy jsme poblíž Ostravy otevřeli Terminál Paskov. Překladiště je dnes důležitým evropským logistickým a intermodálním hubem v rámci celé sítě překladišť a logistických center skupiny PKP CARGO a stále ho modernizujeme a zvětšujeme. Naše členství v Organizaci je důkazem toho, že v současnosti v rámci skupiny PKP CARGO, předního logistického operátora v EU, patříme mezi nejvýznamnější evropské železniční a intermodální dopravce a tyto služby chceme ve spolupráci s dalšími členy rozvíjet,“ řekl David Kostelník, generální ředitel AWT.

 

Přečtěte si také

Back to top button