Letecká doprava

Společnost Emirates SkyCargo má nové řešení pro rychlou přepravu letadlových dílů

Emirates SkyCargo, největší letecký nákladní přepravce na světě, představila Emirates AOG, nové nákladní řešení pro rychlou přepravu letadlových dílů po celém světě.

Emirates AOG je nejnovějším řešením pro globální letecký průmysl společnosti Emirates SkyCargo. Je navrženo tak, aby reagovalo na potřeby leteckých společností, které chtějí odstavená letadla rychlým dodáním potřebných součástek opravit a dostat zpět do provozu. Hlavním cílem Emirates AOG je přeprava dílů nejrychlejším možným leteckým spojením, aniž by došlo k poškození kvality během manipulace se zásilkou.
 
Každý den jsou náhradní díly expedovány napříč celý světem, aby pomohly v opravě letadel, která musela být odstavena kvůli technickým důvodům či nedostupnosti správného dílu. Jakékoliv odstavení letadla může mít kromě finančních také reputační dopady, a proto je rychlé dodání požadovaného dílu naprosto klíčové pro každou leteckou společnost.
Nové řešení nabízí zkrácené časy pro přijetí nákladu v místě výchozí destinace, a to pouze 4 hodiny před plánovaným odletem pro zásilky s hmotností do 100 kilogramů. V cílové destinaci se jedná o maximálně 2,5 hodiny expedice nákladu od momentu příletu letadla, přičemž je možné v průběhu celé cesty zásilku sledovat.
 
Součástí nového řešení je také balíček „Must Go“ určený k hromadnému nakládání s menšími zásilkami AOG. Balíček v tradiční červené barvě upozorňuje personál Emirates na naléhavou povahu zásilky, což zaručuje přednostní manipulaci nejen během přepravy, ale i během zacházení se zásilkou přímo na letišti.
 
„Emirates SkyCargo má závazek neustále zlepšovat úroveň svých služeb a zavádí nové produkty, které reagují na požadavky našich zákazníků,“ řekl Nabil Sultan, Senior Vice President Emirates Divisional Cargo. Také dodal: „Emirates AOG staví na řadě silných stránek, jako jsou rozsáhlá síť až 155 destinací napříč 6 kontinenty, frekvence spojení i zkušenosti s přepravou leteckého nákladu společnosti Emirates. Emirates AOG zajišťuje svým zákazníkům rychlou, efektivní a spolehlivou službu přepravy leteckých dílů, díky které pak letadla mohou do provozu.“
 
Emirates SkyCargo, nákladní letecká přepravní divize společnosti Emirates, disponuje nákladní kapacitou celé své flotily, která zahrnuje přes 260 letadel, včetně 13 nákladních Boeingů 777-F a jednoho Boeingu 747-400ERF. Současně nabízí Emirates SkyCargo i několik dalších speciálních řešení jako Emirates Pharma pro citlivé farmaceutické zásilky, Emirates Fresh pro přepravu čerstvých potravin a Emirates Wheels pro přepravu luxusních a prémiových automobilů. 

Přečtěte si také

Back to top button