Zprávy

SG Equipment Finance měla rekordní rok

Rok 2019 byl pro SG Equipment Finance (SGEF) rekordní.

Hodnota nově financových předmětů se zvýšila o více než desetinu na 13,4 miliardy Kč, což je její historické maximum. Dynamicky stoupnul počet aktivních klientů, a to o 305 na téměř 4,5 tisíce.

SGEF podpořil hromadnou přepravu osob, dopravu po železnici a nákladní vozy s alternativními pohony, a to celkem téměř 850 miliony Kč.

„Poprvé v historii jsme v objemu poskytnutého financování překonali hranici 13 miliard korun. Inovovali jsme naše produkty, rozvíjeli spolupráci s prodejci a zaměřili jsme se na digitalizaci. Podobnou ambici máme i na letošní rok. Chceme se více odlišit od tradičního financování a dále zlepšovat klientský servis. Důležitá je pro nás nejen finanční stránka byznysu, ale také naše společenská odpovědnost,“ uvedl Reinhold Knödl, generální ředitel SG Equipment Finance v České a Slovenské republice.

Produkce SGEFu vzrostla ve všech segmentech, a to jak podle klientů, tak i podle financovaných předmětů. Například objem poskytnutého financování ve stavebnictví stoupnul o 64 %, v zemědělství o 26 % a u dopravních prostředků 7 %. Roste také počet zpracovávaných smluv – v minulém roce o 350 na celkových 17,5 tisíce smluv. „Za vyšším počtem klientů stojí rozvoj našich služeb a schopnost rychle reagovat na jejich potřeby,“ řekl Reinhold Knödl.

S respektem k budoucnosti
SGEF financuje dopravu šetrnou k životnímu prostředí. „Na pořízení autobusů jsme poskytli 742 milionů Kč, na drážní vozidla 55 milionů korun a na nákladní vozy s pohonem CNG 51 milionů korun. S EIB jsme uzavřeli novou smlouvu, v níž podíl programu Climate Action činí 1,1 miliardy korun, čímž jsme se zavázali, že v této iniciativě budeme pokračovat i v následujících letech a rozšíříme ji i do segmentů mimo dopravu,“ doplňuje Reinhold Knödl. SGEF také potvrdil svoji společenskou odpovědnost. V duchu hesla „Budoucnost jste vy“ podpořil znevýhodněné děti prostřednictvím Nadace KB Jistota, Truck HELP a Nadace Terezy Maxové.

Přečtěte si také

Back to top button