Zprávy

Allianz je nejvíce inovativní pojišťovnou poslední dekády

V soutěži Nejlepší pojišťovna roku 2018 získala první místo v kategorii Pojišťovací inovátor Allianz pojišťovna za aplikaci Allianz CZ.

V desetileté historii této soutěže už zvítězila pošesté a stala se tak nejvíce inovativní pojišťovnou poslední dekády. Letos jde v této kategorii navíc o hattrick. Před dvěma roky slavila úspěch s životním pojištěním Rytmus risk a vloni s autopojištěním se sazbami podle ujetých kilometrů. Inovace jsou motorem rozvoje a Allianz tak potvrdila i letos pozici lídra v dalším směřování českého pojišťovnictví.

Přečtěte si také

V aplikaci Allianz CZ mají klienti všechny informace ihned po ruce. Zároveň s její pomocí vyřeší všechny jednodušší záležitosti týkající se pojišťovny i penzijní společnosti. Pojišťovna poprvé ukázala, jak snadné je ovládání smluv a přístup ke všem důležitým informacím pomocí mobilního telefonu. Aplikaci Allianz CZ naleznou všichni klienti v App Storu (iOS) a v Google Play (Android).

Pět nejpoužívanějších částí oceněné mobilní aplikace:

1. SMLOUVY. Klienti mají rychlý přístup ke všem svým smlouvám a vidí, v jakém jsou stavu, zda jsou zaplaceny a s předstihem jsou informováni o blížícím se výročí každé smlouvy.
2. ŠKODY. K dispozici je přehled nahlášených škod z majetkového pojištění a autopojištění, včetně seznamu dokumentů, které je třeba dodat pro uzavření likvidace a aktuálního stavu, ve kterém se vyřizování škody nachází.
3. KILOMETRY. Klienti snadno vyfotí a během vteřiny také odešlou fotografii tachometru při výročí autopojištění.
4. POMOC. Po stisknutí jediného tlačítka se klienti ihned dovolají na asistenční službu pojišťovny, která zařídí odtah vozidla nebo vyslání zámečníka k zabouchnutým dveřím. Zjistí, jak postupovat při ztrátě cestovních dokladů, dopravní nehodě, úrazu apod.
5. KORESPONDENCE. Součástí aplikace je také digitální archiv dopisů, zaslaných klientovi ohledně jeho pojistných smluv i nahlášených pojistných událostí.

Letos už Allianz pojišťovna zabodovala v soutěži Zlatá koruna, kde zvítězila v kategorii Nejlepší životní pojištění na českém trhu s produktem Allianz ŽIVOT bez absurdních poplatků. Celkově si ze Zlaté koruny odnesla čtyři medailové pozice a na stupně vítězů vystoupila i s neživotními produkty, včetně svého populárního autopojištění počítaného podle ujetých kilometrů.

Přečtěte si také

Back to top button