Motorismus

Hedvábná stezka přivezla ve druhém dnu bronz

Bronz vybojoval ve 2. etapě Silk Way Rally severočeský kamion z dílny MKR Technology. Holandský pilot Martin van den Brink se navíc posunul na průběžnou čtvrtou pozici. Ve vedení je Bělorus Vjazovič, který zopakoval vítězství z prvního dne.

„Martin začal poklidně a jede na výbornou. V poslední části se mu ale pokazil vstřik a etapu dojížděl jen na pět válců. Více méně si jen udržoval rychlost. Bohužel do těchto věcí člověk nevidí, ale už jsme vše dali dohromady a těšíme se na další etapu,“ podotkl Daniel Kozlovský z konstruktérského týmu MKR Technology.

Druhá etapa z Baikalsk do Ulan-Ude byla dlouhá přes čtyři sta kilometrů. Měřená speciála pak měla přesně dvě stě dvanáct kilometrů. Etapa se jela po kamenitých cestách skrz horský průsmyk. Nejlépe si s ní poradil vítěz úvodní prověrky Sergej Vjazovič na MAZu, který na ni potřeboval přesně dvě a půl hodiny. Třetí Martin van den Brink přijel se svým renaultem se ztrátou šesti a půl minuty. „Byla to tvrdá etapa. Vím, že jezdce MAZu potkaly nějaké technické problémy, díky kterým jsme se posunuli celkově, ale to nemá smysl jakkoli řešit, protože každý den je jiný a cesta do cíle je daleká a nástrahy trati se prostě nevyhýbají nikomu,“ podotkl Kozlovský.
Vjazovič si drží vedoucí pozici. Van den Brink si polepšil na průběžnou čtvrtou příčku. V úterý na posádky čeká 3. etapa z Ulan-Ude do Ulaanbaataru dlouhá celkem téměř sedm set kilometrů. Měřená speciála má necelých dvě stě padesát. Posádky se navíc dostanou do hor. Nebezpečnými roklemi vystoupají k patnácti stům metrů. „Čekají nás sakra dlouhé přejezdy. Ty jsou nekonečné nejen pro závodníky, ale i pro doprovod. Stále se srovnáváme s šestihodinovým posunem,“ dodal Daniel Kozlovský.

Výsledky – 2. etapa – Baikalsk – Ulan-Ude (413/212 km):
1. Viazovich (BLR) MAZ 2:29:42
2. Karginov (RUS) Kamaz +3:30
3. van den Brink (NED) Renault +6:25
4. Mardeev (RUS) Kamaz +6:42
5. Shibalov (RUS) Kamaz +6:42

Celkově:
1. Viazovich (BLR) MAZ 3:04:14
2. Karginov (RUS) Kamaz +6:57
3. Shibalov (RUS) Kamaz +7:38
4. van den Brink (NED) Renault +10:08
5. Mardeev (RUS) Kamaz +15:13

 

Přečtěte si také

Back to top button