Motorismus

MOL vstupuje do programu Pečeť kvality monitorující paliva na čerpacích stanicích

Společnost MOL Česká republika uzavřela dohodu s firmou SGS Czech Republic o spolupráci na kontrole pohonných hmot. Cílem je zajistit a nabídnout zákazníkům čerpacích stanic MOL palivo nejvyšší kvality. Program Pečeť kvality každoročně zkontroluje až šest tisíc vzorků paliv na zapojených stanicích. Jejich počet se nově rozrůstá na 931 přistoupením MOL coby druhé nejsilnější sítě u nás. Kontrolou pohonných hmot v průběhu letošního roku projde všech 304 stanic MOL, které při splnění podmínek obdrží známku Pečeť kvality.

„Vítáme společnost MOL mezi elitou provozovatelů čerpacích stanic, kteří neváhají odhalit své vnitřní procesy a detaily péče o kvalitu pohonných hmot našim inspekcím. Po přistoupení MOL do Pečeti kvality tvoří členové programu bezmála čtvrtinu trhu veřejných čerpacích stanic, díky čemuž zůstáváme nejširším monitoringem kvality pohonných hmot v České republice,“ uvedl Alim Saidov, Executive Vice President SGS Group.

„Společnost SGS Czech Republic monitoruje kvalitu našich paliv dlouhodobě. Na začátku letošního roku jsme začali jednat o intenzivnější spolupráci a výsledkem je vstup MOL do Pečeti kvality. Právě kvalita pohonných hmot, ale i doplňkových nepalivových služeb v našich moderních obchodech Fresh Corner, jsou pro náš byznys na prvním místě,“ řekl ke spolupráci Richard Austen, generální ředitel MOL Česká republika. „Jsme přesvědčeni, že spolupráce s SGS a vstup do Pečeti kvality je tím správným krokem, jak posílit dobrou pověst našich pohonných hmot mezi zákazníky,“ doplnil Josef Sládek, ředitel velkoobchodu MOL ČR.

„Veškeré naše prověřování probíhá nezávisle na provozovatelích čerpacích stanic a odběry provádí výhradně SGS bez předchozího upozornění. Symbol Pečeti kvality je umístěný na každém výdejním stojanu, čímž je nezaměnitelným signálem pro zákazníky čerpacích stanic, že si zde mohou načerpat ty nejkvalitnější pohonné hmoty, protože je o ně s patřičnou pozorností pečováno,“ vysvětlil proces ověřování Ladislav Fuka, ředitel Divize paliv a maziv, SGS Czech Republic.

Společnost SGS Czech Republic udělující známku Pečeť kvality je považována za jednu z nejvýznamnějších odborných autorit na trhu. V Česku disponuje největší nezávislou palivářskou akreditovanou laboratoří, inspekčním a certifikačním orgánem i motorovou zkušebnou. Program Pečeť kvality se od svého vzniku v roce 2002 rozšířil z České republiky do mnoha dalších, nejen evropských zemí. Sdružuje nejvýznamnější hráče provozující čerpací stanice, kteří se rozhodli pro nejvyšší stupeň monitoringu kvality prodávaných paliv, tedy prověřovaní třetí nezávislou stranou.

Pečeť kvality spočívá v kombinaci auditních šetření a odběrů vzorků paliv v celé síti účastníka programu. Analytickými rozbory vzorků je ověřován soulad s platnými jakostními předpisy. Rozsah prováděných rozborů odráží aktuální dění na trhu a uceleně reaguje na odchylky v kvalitativních parametrech paliv způsobených byť i nepatrnými prohřešky proti správnému nakládání nebo nedostatečně rychlými sezónními obměnami.

Přečtěte si také

Back to top button