Motorismus

Ukaž, jak řídíš a vyhraj nové vozidlo Scania v hodnotě 100 tisíc EUR

Společnost Scania připravila pro řidiče nákladních vozidel všech věkových kategorií soutěž Scania Driver Competitions (SDC) 2018-19. Od 7. listopadu 2018 se mohou řidiči na webu www.scania.cz/sdc registrovat do vědomostního on-line testu. Na základě odpovědí vybereme 7 nejlepších, kteří se kvalifikují do národního finále. To proběhne 27. dubna 2019.

„Společnost Scania se snaží poskytovat udržitelné dopravní řešení a velký důraz klade také na samotné řidiče,“ uvádí Erik Ljungberg, senior viceprezident a vedoucí oddělení vztahů se zákazníky ve společnosti Scania.

Pro společnost Scania je řidič tím nejdůležitějším faktorem pro bezpečnost silničního provozu a hospodárnost dopravy. Soutěž SDC klade největší důraz na životní prostředí, bezpečnost a úsporu paliva, a zároveň se snaží přilákání další generaci nových řidičů. „Vždy jsme usilovali o uspořádání soutěže, v níž změří řidiči své dovednosti, které jsou důležité pro povolání v oboru dopravy. Úspora paliva, bezpečnost a manévrování jsou přesně ty schopnosti, které musí vítěz zvládnout, aby mohl také ovládnout samotné evropské finále Scania Driver Competitions,“ dodává Ljungberg.

Pro letošní ročník byla odstraněna věková hranice, kvůli které se mohli do klání zapojit jen ti, kterým bylo maximálně 35 let. Nyní tak mohou poměřit své dovednosti všichni řidiči nákladních vozidel bez ohledu na jejich věk.

Další novinkou je, že do národního finále se již kvalifikovalo 8 nejlepších řidičů ze soutěže Scania CO2NTROL CUP 2018. Hodnoceni byli po dobu 3 měsíců prostřednictvím dat z portálu Scania Fleet Management (FMS) a údajů z vozidla (Scania Driver Support).

Protože se v národním finále utká celkem 15 řidičů, zbývá ještě obsadit 7 míst. Od 1. listopadu se mohou řidiči na stránce www.scania.cz/sdc registrovat do on-line vědomostního testu. Na základě odpovědí pak vybereme právě sedmičku nejlepších. Národní finále pak proběhne 27. dubna 2019. Vítěz postoupí do evropského finále ve Švédsku, ve kterém bude mít šanci bojovat o 100.000,- EUR určených na nákup nového vozidla značky Scania.

Účastníci národního finále budou muset prokázat své dovednosti v oblasti defenzivní a úsporné jízdy, kontroly vozidla před jízdou, zajištění nákladu, likvidace požáru a první pomoci.

„Tyto úkoly budou těžké dokonce i pro zkušené řidiče. Scania odměňuje jejich přesnost a dobrý úsudek,“ říká Ljungberg.

Evropské finále se bude konat v Södertälje dne 25. května 2019.

Přečtěte si také

Back to top button