Logistika a sklady

Investiční fond Tuffieh může koupit logistickou CS Cargo

Investiční fond Tuffieh Distressed Assets Fund může koupit jednu z největších českých logistických skupin CS Cargo.

Povolil mu to bez podmínek Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). ČTK to dnes řekl jeho předseda Petr Rafaj. Podle něj spojení firem nebude mít za následek „podstatné narušení hospodářské soutěže“. Rozhodnutí ÚOHS je pravomocné. Fond má získat 85 procent mateřské firmy CS Cargo, kterou je C.S. Cargo Holding N.V. Jménem fondu Tuffieh Distressed Assets Fund v transakci jedná maltská společnost Tuffieh Funds SICAV plc. Fond má kromě většiny v matce CS Cargo získat také 85 procent základního kapitálu v pražské společnosti Smart Factoring a.s. a 100 procent v brněnské Logistics Park Nošovice a.s. 
    
Antimonopolní úřad zahájil řízení začátkem srpna. V řízení posuzoval oblast logistických služeb, zejména silniční, námořní a letecké přepravy, zasilatelství a skladování a doplňkových služeb v České republice, na Slovensku, v Polsku, Rumunsku a Německu. 
    
Logistická skupina CS Cargo loni zvýšila tržby o 16 procent na 217 milionů eur, tedy zhruba 5,3 miliardy korun. Provozní zisk stoupl o šest procent na 19 milionů eur, což je zhruba 461 milionů Kč. Konečné výsledky skupiny negativně ovlivnil zejména růst cen pohonných hmot a úpravy daňových sazeb a mýtného. Na růstu výkonů holdingu se nejvíce podílela námořní a letecká spedice, jejíž tržby stouply v roce 2010 o 62 procent. Zámořská spedice zaznamenala růst o pětinu. 
    
CS Cargo je mezinárodní holding působící v oboru logistických služeb v osmi evropských zemích, převážně v regionu střední a východní Evropy. Skupina vznikla v roce 1995. Stoprocentním vlastníkem CS Cargo Holdingu je společnost CS Cargo Group N.V., která je vlastněna rovným dílem Markem Lehečkou a Petrem Zvěřinským. Těm podle informací ČTK zůstane ve skupině 15 procent akcií.
 

Přečtěte si také

Back to top button