Silniční doprava

Praha chce z dotací opravit podolskou trať a postavit cyklostezky

Pražský magistrát chce za evropské dotace zrekonstruovat tramvajovou trať Podolské nábřeží a vybudovat části dvou cyklostezek.

Na projekty, které dnes schválili radní, by mělo z programu Konkurenceschopnost jít 141 milionů korun, řekl dnes novinářům po jednání rady náměstek primátora Karel Březina (ČSSD). Přidělení dotací musí ještě projednat zastupitelstvo, které se sejde 15. září. 
    
Kromě rekonstrukce trati, která vyjde na téměř 118 milionů korun, by se už na podzim mohlo začít s výstavbou cyklotrasy mezi Kačerovem, Spořilovem a Záběhlicemi za více než osm milionů korun a cyklostezky mezi Malou Chuchlí a Barrandovským mostem za skoro 15 milionů. 
    
Projekty podle radních přispějí rozvoji ekologicky příznivé dopravy v metropoli. „Po schválení zastupitelstvem již nic nebrání financování těchto významných projektů z evropských fondů, které přispějí ke komfortnějšímu životu Pražanů,“ uvedl radní Petr Dolínek. 
    
Výzvu k podávání projektových žádostí vyhlásil magistrát na začátku května, žadatelé mohli své projekty předkládat do 3. června. „Další výzvu určenou k podpoře projektů z této oblasti plánujeme na první polovinu příštího roku,“ doplnil Dolínek.  Pro program Konkurenceschopnost má Praha připraveno 560 milionů korun. Kromě dopravy chce podpořit vědu a výzkumu a informační a komunikační technologie.
 

Přečtěte si také

Back to top button