Železniční doprava

Internet míří do dalších expresů Českých drah

České dráhy rozšiřují WiFi připojení k internetu do dalších vlaků.

Ve zkušebním provoze je tak nově zavedeno připojení k internetu ve vlacích EuroCity 274/275 Jaroslav Hašek Praha – Brno – Bratislava – Budapešť a zpět a Expres 144/145 Landek Praha – Olomouc – Ostrava – Žilina a zpět. V obou vlacích je zkušební provoz WiFi zajištěn ve vozech 1. třídy. O možnosti připojení k WiFi informují příslušné piktogramy ve voze. WiFi připojení k internetu je v provozu na území České republiky.
 
České dráhy plánují v příštích letech zavést službu WiFi až do několika stovek osobních vozů v dálkové i v regionální dopravě. Se zaváděním WiFi do dalších dálkových vlaků by se mohlo začít v závěru příštího roku. Připojení k internetu by se pak stalo další z běžně dostupných služeb na expresních a také na vybraných rychlíkových a regionálních linkách. V případě regionálních osobních vlaků disponují WiFi například moderní komfortní jednotky RegioPanter a RegioShark, které jsou postupně uváděny do provozu od letošního podzimu.
 
Spoje Českých drah, ve kterých je možné využít WiFi:
· SuperCity Pendolino (Františkovy Lázně – Plzeň –) Praha – Ostrava – Bohumín (cestující mají k dispozici také palubní internetový portál s informacemi a zábavou);
· D1 Express Praha – Brno;
· Regionální spoje zajištěné soupravami RegioPanter a RegioShark, aktuálně např.:
+ Pardubice – Hradec Králové – Jaroměř;
+ Olomouc – Prostějov – Nezamyslice;
+ Karlovy vary – Most;
+ okolí Plzně;
+ Valašské Meziříčí – Rožnov pod Radhoštěm
+ a další linky
 
Spoje ČD, ve kterých probíhá zkušební provoz WiFi:
· EuroCity 274/275 Jaroslav Hašek Praha – Brno – Bratislava – Budapešť;
· Expres 144/145 Landek Praha – Olomouc – Ostrava – Žilina.
 
 

Přečtěte si také

Back to top button