Železniční doprava

AWT převzala dvě nové vícesystémové lokomotivy Bombardier Traxx

Mezinárodní dopravní skupina AWT, člen skupiny PKP CARGO, převzala 4. ledna do pronájmu dvě nové lokomotivy Bombardier Traxx BR 186.

Nové Bombardiery doplní šest vícesystémových lokomotiv Siemens ES64U4 a ES64F4, které aktuálně AWT provozuje. Skupina pokračuje v rozšiřování a modernizaci vozového parku, která pokryje její potřeby pro nové mezinárodní přepravy a projekty.
 
Moderní vícesystémové lokomotivy Bombardier Traxx řady 186 získala skupina AWT do pronájmu od společnosti Akiem na tři roky. Budou využívány především pro nové mezinárodní přepravy vlaků mezi ČR, Německem a Slovenskem, například pro vozbu silničních návěsů na trase Paskov – Herne nebo automotive z Trnavy, kde se do budoucna očekává nárůst počtu přepravovaných vlaků za den.
 
„Investice do modernizace železničního vozového parku je jedním z klíčových prvků strategie skupiny AWT i mateřské PKP CARGO, které pokryjí naše vzrůstající potřeby pro nové mezinárodní přepravy a zároveň zvyšují naši konkurenceschopnost. Nové lokomotivy nám umožní pružně reagovat na proměnlivé přepravní podmínky a poskytnout našim zákazníkům ještě rychlejší a flexibilnější služby,“ říká Arkadiusz Olewnik, generální ředitel skupiny AWT.
 
Do České republiky vjely nové stroje přes Děčín 28. prosince 2017 a ke slavnostnímu předání obou lokomotiv došlo 4. ledna za účasti zástupců AWT a pronajímatele Akiem v depu v Ostravě. Stroje mají oprávnění na provoz v České republice, Slovensku, Polsku, Německu a Rakousku.
 
„Multisystémové lokomotivy Traxx dnes představují špičku v moderním vozovém parku a díky jejich technickým parametrům najdeme pro ně široké uplatnění nejen na síti v České republice. Potřebná oprávnění a registrace u Drážního úřadu byla vyřízena předem, tzn. že po legislativní a technické stránce jsou již dnes připraveny do ostrého provozu,“ dodává David Kostelník, provozní ředitel skupiny AWT.

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button