Železniční doprava

České dráhy zmodernizují interiéry rychlovlaků pendolino

České dráhy (ČD) spustily projekt modernizace interiéru rychlovlaků pendolino. V průběhu následujících měsíců tak podle mluvčího společnosti Petra Šťáhlavského projde všech sedm jednotek „omlazovací kúrou“.

Rychlovlaky pendolino jezdí mimo jiné na trase Praha – Poprad – Košice jako spoj SC Pendolino Košičan.
 
„Pro modernizaci rychlovlaků pendolino nahradíme od příštího týdne dva páry spojů exprese kvality InterCity,“ avizoval Šťáhlavský. Při obnově vybavení Pendolino se dopravce podle jeho slov zaměří především na interiér oddílu pro cestující, toalet ale také na vybavení bistrooddílu. „Jde o vybavení, které po 12 letech intenzivního provozu již vykazuje známky opotřebení,“ popsal Miroslav Kupec z Českých drah.
 
Nové budou podle jeho slov sedadla, obložení stěn, podlahy, police na zavazadla a buňky WC. Výměnou projdou i elektrické zásuvky a osvětlení a nainstaluje se také vizuální informační systém pro cestující a ve vlaku vznikne i malé dětské kino.
 
První zmodernizovaná souprava pendolino by měla zařadit do provozu přibližně do poloviny září. Celkově již Pendolina podle ČD najezdili více než 26,25 milionů kilometrů a přepravily více než 12 milionů cestujících.

Přečtěte si také

Back to top button