Železniční doprava

Úpravy tratě z M.Boleslavi do Nymburka přijde na 975 mil.Kč

Na úpravy železniční tratě z Mladé Boleslavi do Nymburka, které zvýší její kapacitu a bude po ní tak moci jezdit více vlaků, ministerstvo dopravy v letech 2013 a 2014 uvolní 975 milionů korun.

Na tiskové konferenci v Mladé Boleslavi to řekl ministr dopravy Pavel Dobeš (VV). Není to ale poslední investice, která město čeká, opraveny budou také Jičínská a Jaselská ulice za 28 milionů korun, uvedl ministr. Úprava trati je podle náměstka středočeského hejtmana Robina Povšíka (ČSSD) důležitá zejména kvůli přetíženým středočeským silnicích. Z Mladé Boleslavi jezdí denně stovky kamionů s novými auty společnosti Škoda Auto do Nymburku na rozřaďovací nádraží. 

    
Dobeš v Mladé Boleslavi rovněž uvedl, že ministerstvo našlo peníze na opravy silnice I/38, která prochází městem ve dvou ulicích, Jičínské a Jaselské. Na jejich opravu dostane Ředitelství silnic a dálnic 28 milionů korun. „Jaselská ulice bude opravena příští rok,“ přislíbil Dobeš. Problematický je na několika místech povrch komunikací z dlažebních kostek, kde se tvoří obrovské výmoly. S investicí souvisí také rekonstrukce opěrné zdi v dalším úseku silnice I/38, peníze budou alokovány již na rok 2012. Po opravách budou komunikace převedeny do majetku města.
 

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button