Železniční doprava

Stávka německých strojvedoucích prakticky neomezí dopravu na hranicích mezi ČR a Německem

Vnitrozemská doprava v Německu bude podle mimořádného stávkového jízdního řádu.

V důsledku stávky strojvedoucích odborové organizace GDL dojde k významné redukci vlaků osobní přepravy na území Německa ve dnech 22. a 23. dubna 2015. Německé železnice DB AG pro toto období připravily mimořádný stávkový jízdní řád v omezeném rozsahu.
 
Cestující do a z Německa žádáme, aby si informace o spojení na území Německa ověřili přímo u DB AG, např. na webu www.bahn.de. Železniční doprava na hraničních přechodech mezi ČR a Německem nebude téměř omezena. 
 
Přechod Děčín / Bad Schandau
Spojení EC Praha – Ústí nad Labem – Drážďany – Berlín – Hamburk operované ve spolupráci s DB AG bude zajištěno v úseku Praha – Drážďany bez omezení. Pro další cestu z Drážďan do německého vnitrozemí je třeba postupovat podle instrukcí DB AG. 
 
Provoz nočních vlaků EN/CNL Praha – Oberhausen / Zürich bude omezen již v noci z úterý na středu, z 21. na 22. dubna. Vlaky pojedou jen v úseku Praha – Drážďany sestavené z náhradních souprav bez ubytovacích vozů. Vlak EN Metropol Berlín – Budapešť pojede po dobu stávky pouze v úseku Drážďany – Budapešť. 
 
Podle sdělení DB AG se u všech vlaků EC/EN v úseku Drážďany – Berlín předpokládá zavedení náhradní autobusové dopravy. 
 
Spoje linky U28 Děčín – Bad Schandau – Sebnitz – Rumburk zajišťované ČD pojedou bez omezení. 
 
Ostatní hraniční přechody ČR / Německo 
Spěšné vlaky Cheb – Norimberk budou zrušeny bez náhrady. Cestující do Německa mohou využít přeshraniční regionální spoje operované ve spolupráci se společností Oberpfalzbahn. 
 
Bez omezení je zajištěn provoz vlaků EC/Ex Praha – Plzeň – Řezno – Mnichov provozované ve spolupráci s ALEXem a regionální vlaky z Chebu do Markredwitz a Plauen provozované v kooperaci s Oberpfalzbahn. 
 
Z důvodu stávky v Německu, především na lince Praha – Berlín – Hamburk, mohou cestující v mezistátní dopravě uplatnit právo z přepravní smlouvy (včetně Včasných jízdenek) a mohou vrátit své jízdní doklady. Podrobnosti poskytnou cestujícím mezinárodní pokladny nebo na informační telefonní lince 840 112 113. 
 

Přečtěte si také

Back to top button