Silniční doprava

Ministr dopravy Pavel Dobeš otevřel nový úsek dálnice D8 Lovosice – Bílinka

Ministr dopravy Pavel Dobeš se zúčastnil slavnostního otevření úseku dálnice D8 mezi Lovosicemi a Bílinkou.

Zprovozněním klíčového úseku se zvýší bezpečnost a plynulost silniční dopravy. Ze zlepšení dopravní situace tak mohou mít radost jak řidiči, tak i obyvatelé Lovosic a přilehlých obcí. „Všichni dobře víme, že přípravu i realizaci této stavby provázely nemalé problémy. O to více jsem potěšen, že právě dnes můžeme společně zahájit provoz na tomto dálničním úseku,“ řekl na úvod slavnostního otevření úseku dálnice D8 mezi Lovosicemi a Bílinkou ministr dopravy Pavel Dobeš s tím, že jde o stavbu přesahující svým významem Ústecký kraj.
 
Zprovoznění tohoto úseku umožní zejména dálkové a tranzitní silniční dopravě užívat kapacitní pozemní komunikaci s odpovídajícími návrhovými parametry. Tím bude podle ministra dopravy zvýšena bezpečnost a plynulost silniční dopravy a dojde také ke zlepšení stávající nevyhovující dopravní situace v oblasti mimoúrovňové křižovatky Lovosice.
„Zároveň budou zlepšeny životní podmínky obyvatel v dotčené oblasti, tedy obcí Vchynice a Bílinka,“ uvedl ministr Pavel Dobeš.
 
Mezi nejvýznamnější stavební objekty úseku tak patří most Vchynice, který je vzhledem k blízkosti obytné zástavby opatřen ochranným tubusem proti šíření hluku a emisí.

„Věřím také, že se podaří stejně úspěšně dokončit i chybějící úsek dálnice D8 mezi Bílinkou a Řehlovicemi, jehož výstavba v těchto dnech již opět pokračuje,“ doplnil ministr dopravy Pavel Dobeš.

 

Přečtěte si také

Back to top button