Silniční doprava

DACHSER logistika pro chemický průmysl

Mezinárodní logistický provider DACHSER má vlastní speciální řešení pro zásilky s nebezpečným zbožím.

Díky husté logistické síti společnosti DACHSER mohou zákazníci se zbožím podléhajícím dohodě ADR posílat i menší objemy zásilek doslova po celém světě. Oceňují to zejména společnosti z chemického průmyslu. Svědčí o tom prodloužení smlouvy s německým Svazem chemického průmyslu i osvědčení Responsible Care od Českého chemického svazu.
 
Německý Svaz chemického průmyslu (VCI) prodloužil svoje partnerství s DACHSEREM na další dva roky. Začátek úspěšné spolupráce v oblasti evropské sběrné služby se datuje do roku 2009, v roce 2015 bylo partnerství rozšířeno i na letecké a námořní přepravy.
 
Členové svazu, většinou středně velké firmy z chemického průmyslu, profitují ze standardizovaných přeprav paletových zásilek a služeb v oblasti skladování. O bezpečné doručení nebezpečného zboží se stará centrální DACHSER tým a 180 regionálních poradců pro přepravy ADR v rámci husté logistické sítě společnosti DACHSER, která v současnosti zahrnuje 409 vlastních poboček. Tyto služby doplňuje i tým odborníků zaměřených na specifické logistické potřeby chemického průmyslu.
 
„Se zvyšováním objemu exportu roste v Německu i chemický průmysl. Navíc výrobní závody jsou nyní umístěny v destinacích po celém světě,“ říká Michael Kriegel, Department Head DACHSER Chem-Logistics. „A tak společnosti dokáží ocenit výhody integrovaných a pomocí IT propojených dodavatelských řetězců.“
 
„Naše dlouholeté partnerství se společností DACHSER považujeme za velmi pozitivní, takže budeme ve spolupráci rádi i nadále pokračovat,” říká Johann-Peter Nickel, jednatel svazu VCI. „Nejenže to pro naše členy znamená, že mohou nakupovat spolehlivé a vysoce kvalitní logistické služby, ale ve společnosti DACHSER také získávají partnera, který dokonale rozumí jejich požadavkům a doslova ‚mluví‘ jazykem chemického průmyslu. A to je v současném globálním obchodním světe, ve kterém se naši členové pohybují, zcela výjimečná hodnota.”
 
Chem-Logistics v České republice
Služby Chem-Logistics poskytuje DACHSER i v České republice. „Toto oborové řešení ideálně zapadá do našeho konceptu standardizovaných služeb sběrné služby, které umíme nastavit i pro zákazníky z tak náročných průmyslových odvětví, jakým je chemický průmysl,“ říká Ing. Jan Polter, MBA, obchodní a marketingový ředitel DACHSER Czech Republic a. s. Svědčí o tom i certifikát Responsible Care – odpovědné podnikání v chemii, jež společnosti DACHSER Czech Republic již podruhépředal Svaz chemického průmyslu, kterého je DACHSER členem od roku 2013. Toto mezinárodní osvědčení uděluje svaz na základě hodnocení společnosti v souvislosti s manipulací s chemickými výrobky. DACHSER Czech Republic je jedním z mála logistických providerů u nás, který certifikát na základě hodnocení podle principů celosvětové charty Responsible Care získal.
 
Kombinace odborných znalostí
DACHSER Chem-Logistics je speciální logistické řešení, které DACHSER vytvořil přesně na míru požadavkům chemického průmyslu. Jako globální logistická společnost propojil svoje klíčové standardizované služby v síti sběrné služby – přepravy, skladování a IT řešení – se specifickými službami pro výrobce chemického průmyslu. Kontaktním partnerem pro logistiku pro chemický průmysl je pobočkám v síti DACHSER k dispozici centrální tým odborníků.
 
DACHSER ročně přepraví přes 3,2 milionu zásilek s nebezpečným zbožím a evropské pobočky, které jsou speciálně vybavené pro skladování nebezpečného zboží, hrají v síti DACHSER klíčovou roli. V současné době je 23 poboček v Německu, Dánsku, Rakousku, Maďarsku, Španělsku a Rumunsku ohodnoceno podle SQAS, které provádí Svaz evropského chemického průmyslu (CEFIC) v modulech pro přepravní služby a/nebo skladování.

Přečtěte si také

Back to top button