Silniční doprava

Iveco: 40 let vynikajících výkonů, 150 let zkušeností

Značka Iveco slaví 40. výročí – je to příběh úspěchu, který hovoří o obrovském mezinárodním uznání a o vozidlech, která se stala symbolem komerční přepravy na celém světě.

Výročí je významným milníkem pro společnost, která zanechala v historii globální komerční přepravy tak výraznou stopu. Představuje nejen 40 let úspěchu, ale také 150 let práce se zákazníky, prvotřídní výkon a vozidla, která se stala symbolem přepravy po celém světě a jsou vyjádřením přesvědčení o technologických inovacích a udržitelné přepravě. Dnes Iveco patří společnosti CNH Industries, která drží globální prvenství v oboru přepravy kapitálového zboží. Iveco má výrobní závody v Evropě, Číně, Austrálii, Brazílii a Africe a obchodní zastoupení ve více než 160 zemích. 
 
Abychom řádně oslavili takto významné výročí, vypracovala společnost Iveco speciální logo, které stylizuje vůz se sloganem „40 let značky Iveco, 150 let zkušeností“. Logo se bude objevovat v písemné komunikaci společnosti do konce roku 2015.
 
Oslav se bude konat celá řada. Více informací naleznete na speciálních webových stránkách www.iveco40.com ve 14 různých jazycích. Dnes zahajujeme soutěž pro příznivce značky Iveco, kteří mohou oslavit její 40leté výročí a podělit se s ostatními formou obrázků nebo videa o své zážitky. Nejlepší fotka bude každý týden přidána do virtuální knihy, věnované tomuto jedinečnému výročí.
 
Naše výročí je rovněž připomenuto na videu, které si můžete prohlédnout na adrese https://youtu.be/XwSoJzxHoVs – shrnuje nejdůležitější události v historii značky Iveco za každých deset let od roku 1975 až do dnešního dne. Tyto události zahrnují uvedení nového vozidla na trh, technologické inovace i sponzorské dohody, které se staly nedílnou součástí prodeje komerčních vozidel nejen v Evropě, ale také po celém světě.
 
 
Iveco od roku 1975 dodnes:
 
Iveco je značka, která vždy prosazovala odvážný přístup ke změnám. Nyní píše zcela novou kapitolu své historie, ve které vytrvale usiluje zůstat předním hráčem na mezinárodním a multikulturním pódiu a zaměřuje se i nadále na technologické inovace, udržitelnost, snižování nákladů na vlastnictví vozidla a loajalitu zákazníků. Díky neustálému zaměření na inovace a nové technologie se ze značky Iveco stal evropský lídr v oboru alternativních pohonů a řešení, které přispějí k dalšímu snižování ekologického dopadu v oboru přepravy.
 
Společnost vstoupila na trh v roce 1975 po svém vzniku sloučením pěti evropských firem s více než 150 lety zkušeností s navrhováním a výrobou průmyslových vozidel: Magirus-Deutz, Fiat, Lancia, Unic a OM.  Naše globální vize s mezinárodními kořeny vychází ze sloučení pěti stávajících společností, z nichž každá významně přispěla k historii sektoru komerčních vozidel v Evropě počínaje koncem 19. století: Průmyslová vozidla Fiat z Turína v Itálii; OM z města Brescia v Itálii; Speciální vozidla Lancia z města Bolzano v Itálii; Unic z Puteaux ve Francii a Magirus-Deutz z města Ulm v Německu.
 
Prostřednictvím akvizic, slučování a mezinárodními společnými podniky se během všech těchto let značka Iveco dostala do nejvyšších řad světových hráčů v oboru silniční přepravy a stala se z ní skupina s mimořádnými odbornými znalostmi, která dokáže uplatit poslední technologické inovace a etablovat se jako výrobce a prodejce na nejdůležitějších vyspělých  i rozvíjejících se trzích. Jako součást tohoto odkazu, jehož začátek spadá do roku 1986, vznikl sloučením se společností Ford of Europe a společný podnik Iveco Ford Truck Ltd. V roce 1990 skupina koupila španělskou značku Pegaso, výrobce průmyslových vozidel. 
 
Během historie si značka Iveco vybudovala dobrou mezinárodní pověst a získala četná vyznamenání, z nichž nejdůležitější je zřejmě titul Mezinárodní nákladní vůz roku, Eurocargo v roce 1992, EuroTech v roce 1993 a Stralis v roce 2013. Deník New Daily nedávno jmenoval Iveco „Mezinárodním dodávkou roku 2015“. 
 
Značka Iveco vždy musela obstát ve tvrdé konkurenci těch nejznámějších značek v mezinárodním sportu, jako např. giganta v oboru sportovních vozidel Scuderia Ferrari a All Blacks, novozélandského národního týmu, a angažovala se se známými jmény, které si veřejnost pamatuje ještě o tolik let později.
Příkladem je známý projekt Overland, spuštěný v roce 1995, expedice Řím – New York, při které hrálo velkou roli používání technologie Iveco a který vedl k rozšíření dobrého jména našich nákladních vozidel po celém světě. Oranžové vozy Iveco si vybudovaly mezinárodní publikum, které si nechtělo nechat ujít všechna ta mimořádná dobrodružství, překonávání nebezpečných překážek na cestě a odolávání extrémním povětrnostním vlivům bez jediného zastavení – vše jako důkaz o kvalitě a spolehlivosti.
 
Dobrodružství ještě zdaleka neskončilo a pokračuje v ralley Dakar, nejslavnější ralley na světě, která přitahuje pozornost milionů diváků a jejímž oficiálním sponzorem je Iveco. Značka dále sponzoruje tým Petronas De Rooy Iveco při jeho dobrodružstvích v jižní Americe. Iveco vyhrálo ralley Dakar v roce 2012 s týmem De Rooy, který obsadil první, druhé a šesté místo. V roce 2013 Iveco pokračovalo ve vítězném tažení a získalo 6 titulů ze 14. Prostě legendární dobrodružství.
 
Iveco
Iveco je značkou společnosti CNH Industrial N.V., která zaujímá přední pozici jako výrobce kapitálového zboží a je zapsána na akciové burze v New York (NYSE: CNHI) a na burze Mercato Telematico Azionario Borsa Italiana (MI: CNHI). Iveco navrhuje, vyrábí a prodává širokou paletu lehkých, středně těžkých a těžkých komerčních vozidel, off-roadových nákladních vozů a vozidel určených k jízdě mimo zpevněné komunikace.
 
Široká nabídka produktů této značky zahrnuje model Daily, vůz hmotnostního segmentu 3-7 tun, Euroc-7 pro 6-16 tun, Trakker (určenýn pro off-roadové úkoly) a Stralis, oba pro náklady nad 16 tun. Značka Iveco Astra navíc vyrábí off-roadové nákladní vozy, vozy s vyklápěcí korbou a kloubovým přívěsem nebo bez něj a další speciální vozidla.
 
Iveco zaměstnává po celém světě téměř 21,000 lidí. Provozuje výrobu v sedmi státech v Evropě, Asii, Africe, Oceánii a Latinské Americe, kde vyrábí vozy vybavené nejnovější a nejpokročilejší technologií. Celkem 4200 prodejen a servisních míst ve více než 160 zemích zaručují technickou podporu, na kterou se uživatelé vozů Iveco mohou vždy plně spolehnout. 
 

Přečtěte si také

Back to top button