Logistika a sklady

Společnost LATECOERE Czech Republic novým nájemcem PointParku Prague D8

Společnost PointPark Properties (P3), vlastník, developer a správce evropských průmyslových nemovitostí, pronajala firmě LATECOERE Czech Republic téměř 3 400 m2 skladových a kancelářských ploch v logistickém parku PointPark Prague D8.

Tuto transakci zprostředkovala firma 108 Agency. LATECOERE Czech Republic, v současnosti jeden z předních dodavatelů komponentů letecké techniky a historicky nejstarší výrobce letadel u nás, rozšiřuje v České republice svou výrobu. Nově si pronajal prostory v hale DC05 v PointParku Prague D8 o celkové ploše 2 989 m2 skladových ploch a 354 m2 kanceláří, které bude využívat k výrobě, skladování a distribuci leteckých dílů.
 
Společnost LATECOERE Czech Republic s.r.o. byla založena pod jménem Letov v roce 1918 Ministerstvem obrany jako podnik na opravu letounů, které československé letectvo získalo po 1. světové válce. V roce 2000 se společnost Letov stala součástí skupiny Groupe LATECOERE, která sídlí ve francouzském Toulouse. Věnuje se výrobě dílů a sestav pro letouny včetně dodávek a montáží např. dveří horní paluby či zavazadlového prostoru letadel Airbus A380 nebo výrobě podestav kostry dveří pro letoun Boeing B787 Dreamliner.
 
Logistický areál PointPark Prague D8 se nachází 10 km severně od centra Prahy u exitu 1 na dálnici D8, která spojuje Českou republiku s Drážďany a Berlínem. Park je snadno dostupný z centra Prahy přímými linkami městské hromadné dopravy. V současné době zde stojí pět budov s celkovou rozlohou přes 70 000 m2. Společnost LATECOERE Czech Republic se tak zařadí po bok firem, jako jsou DHL Express, In Time Spedice, PMP PAL, Puma nebo VF Corporation.
 

Přečtěte si také

Back to top button