Logistika a sklady

Společnost P3 v Praze získala rozsáhlé pozemky pro logistický development

Společnost P3 v Praze získala rozsáhlé pozemky pro logistický development v hodnotě 85 milionů eur.

PointPark Properties (P3), specializovaný investor, developer a správce průmyslových nemovitostí, koupil 22 hektarů u dálnice D11 východně od Prahy pro výstavbu nového logistického areálu PointPark Prague D11 o rozloze 120 000 m2. Ten dále rozšíří celkovou pronajímatelnou plochu společnosti v okolí hlavního města České republiky o téměř 40 %.
 
P3 plánuje investovat do pozemku zhruba 85 milionů eur s cílem reagovat na rostoucí poptávku po kvalitních skladových a distribučních nemovitostech v blízkosti města. Tomáš Míček, Country Head P3 pro Českou republiku, uvedl: „Česká republika patří z logistického hlediska mezi nejžádanější evropské lokality a nabídka distribučních prostor zde v posledních několika letech výrazně klesala. V parcích, které tvoří naše aktuální portfolio, zbývá pro nový development jen velmi málo místa, a tak nám tato investice umožní uspokojit potřeby našich zákazníků v souvislosti s jejich expanzí na trhu.“ 
 
D11 představuje hlavní dálniční spojení mezi Prahou a východní části České republiky a jihozápadním Polskem. Tato nová lokalita P3 se nachází v blízkosti Mstětic u exitu 8 na D11, přibližně 8 km od okraje Prahy a v blízkosti městského okruhu se snadným napojením na dálnici vedoucí do Německa, Rakouska a na Slovensko. V logistickém parku PointPark Prague D11 se bude nacházet sedm skladových budov. Zaujmout by měl zejména zájemce z řad logistických firem a maloobchodníků, tedy ze sektorů, které v pražském regionu v uplynulých letech zaznamenaly rychlý růst. Prvním budovám již bylo uděleno povolení k výstavbě. 
 
„V novém areálu PointPark Prague D11, který vznikne na pozemcích získaných díky této investici, budou naše BTS týmy (pozn. BTS – Build-To-Suit) moci rychle navrhnout a realizovat prostory odpovídající individuálním požadavkům našich zákazníků,“ dodal Tomáš Míček. PointPark Prague D11 bude již třetím logistickým areálem P3 v pražském regionu a zvýší tak celkovou pronajímatelnou plochu společnosti v okolí města na 428 000 m2.
 
P3 v daném regionu dále provozuje park PointPark Prague D1 vzdálený 16 km jižně od města, který tvoří čtyři budovy o ploše 176 000 m2, a park PointPark Prague D8 na severu, který se skládá z pěti dokončených budov a jedné budovy ve výstavbě o celkové ploše 132 000 m2. V uplynulých 12 měsících společnost P3 ve svých parcích na D1 a D8 rozšířila využívané prostory o téměř 50 000 m2 pro klienty Yusen Logistics, DHL Express a Mountfield, díky čemuž se Česká republika stala pro P3 nejaktivnějším trhem v oblasti developmentu v Evropě. Oba stávající parky jsou navíc téměř zcela obsazeny. 
 
„Jedná se významnou akvizici P3 a vůbec první nákup pozemku po té, co nás v loňském roce koupili naši noví akcionáři TPG a Ivanhoé Cambridge. Tento krok tak poukazuje na snahu platformu P3 dále rozvíjet a využívat nejen rozsáhlé zkušenosti týmu P3, ale také naši znalost českého trhu,“řekl generální ředitel P3 Ian Worboys.
 

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button