Logistika a sklady

P3 zahájila výstavbu distribučního hubu společnosti TNT Express na letišti v Saúdské Arábii

PointPark Properties (P3), specializovaný investor, developer a správce průmyslových nemovitostí, zahájil výstavbu distribučního centra o ploše 10 000 m2 pro leteckou a pozemní distribuci na Mezinárodním letišti krále Fahda v saudskoarabském Dammámu.

Výstavba nové haly na míru, tzv. BTO (Build-To-Own – výstavba do vlastnictví), je vůbec prvním projektem P3 v Perském zálivu. Hub bude sloužit jako vlajková loď TNT Express a vstupní brána do regionu. Samotný projekt je realizován jen několik měsíců poté, co společnost P3 dokončila výstavbu podobné haly na letišti v Bratislavě.
 
„Expresní distribuční centrum staví projektanty před řadu výzev, s nimiž se musejí vypořádat – jejich úkolem je totiž zajistit maximálně rychlé a efektivní odbavení zásilek. Při výstavbě centra v prostorách letiště jsou pak požadavky na přístupnost a bezpečnost ještě vyšší. Nedávno úspěšně realizovaný projekt jiného letištního hubu umožnil našim týmům hlouběji nahlédnout do fungování letištních operátorů, což by nám mělo pomoci zajistit zdárné dokončení stavby v Dammámu. Vynikající spolupráce se saúdskými úřady i správou letiště pak signalizuje, že region Perského zálivu skýtá prostor i pro budoucí projekty,“ uvedl generální ředitel P3 Ian Worboys.
 
TNT Express patří k největším světovým dopravcům expresních zásilek a každodenně jich odbaví více než milion – od dokumentů až po náklady na paletách. Nová budova v Dammámu firmě zajistí pětinásobný růst v této lokalitě a spolu s celním oddělením fungujícím v non-stop režimu jí pak umožní rozšířit nabídku na saúdskoarabském trhu o služby „Economy Express“ a „Full Trailer Loads“. Letištní hub propojí mezikontinentální letecký systém TNT Express se silniční sítí na Blízkém východě, daná lokalita tak bude sloužit jako hlavní vstupní brána do Saúdské Arábie a okolních států.
 
Saúdské úřady a Mezinárodní letiště krále Fahda u této nové haly, která bude mimo jiné obsahovat 4 800 m2 třídicích a celních prostor, schválily zrychlené řízení a zkrácený harmonogram výstavby, veškeré práce by tedy měly být dokončeny do ledna 2015.
 
„Distribuční hub v Dammámu výrazně zvýší efektivitu celního odbavení a dále posílí oblast služeb poskytovaných našim klientům v Saúdské Arábii a okolních státech,“ dodal Mark Woodcock, Country General Manager společnosti TNT Express pro Saúdskou Arábii a Bahrajn.
 

Přečtěte si také

Back to top button