Logistika a sklady

P3 dokončila výstavbu nového logistického centra pro Mountfield v PointParku Prague D1

Společnost PointPark Properties (P3), specializovaný investor, developer a správce průmyslových nemovitostí, dokončila v PointParku Prague D1 výstavbu nového logistického centra a centrálního distribučního skladu na míru pro společnost Mountfield.

Výstavba PointParku Prague D1 je tímto projektem dokončena a logistický areál tak disponuje celkem 176 000 m2 pronajímatelných ploch. Společnost Mountfield, která je jedním z největších tuzemských prodejců zahradní techniky, zkonsoliduje díky novému projektu na míru své lokální skladové kapacity do jednoho centrálního skladu v PointParku Prague D1.
 
„Tyto prostory jsou klíčovým přírůstkem do naší distribuční sítě,“ říká Jana Moravová, výkonná ředitelka společnosti Mountfield, a dodává, „společnost PointPark Properties s námi při výstavbě úzce spolupracovala a předala nám v předstihu špičkové moderní prostory, které plně vyhovují našim potřebám.“ Výstavba pro Mountfield byla zahájena v říjnu loňského roku a dokončena na konci února, poté proběhla úprava vnitřních prostor a testovací fáze. Společnost Mountfield využívá v nové hale ¾ prostor z celkových 20 000 m2, zbývajících 4 800 m2 bylo postaveno spekulativně pro budoucí pronájem.
 
Budova je vybavena moderními technologiemi, které přinášejí svým uživatelům úspory provozních nákladů. „Patří k nim například vyvážená kombinace zvýšeného počtu světlíků jako zdroje přirozeného světla a inteligentního úsporného osvětlení nebo izolované nakládací rampy,“ říká Tomáš Míček, Country Head P3 pro Českou republiku.
 
Nová hala navazuje na distribuční centrum o velikosti 20 000 m2, které dokončila společnost P3 pro Yusen Logistics již loni v létě. „Společnost Mountfield využila náš BTS program (pozn. BTS – Build-to-Suit), který umožňuje firmám rychlý přístup k novým průmyslovým halám stavěným na míru. V celé Evropě máme k dispozici pozemky s povoleními, které umožňují další výstavbu o rozloze 541 000 m2,“ uvádí Peter Bečár, Managing Director P3 pro střední a východní Evropu,a dodává, „jsme rádi, že se Mountfield přidal k našim nájemcům a mohl začít využívat nové prostory již za pět měsíců od zahájení výstavby. I za to patří dík našim dlouhodobým partnerům – stavební firmě Strabag a financující bance UniCredit Bank. Výstavba PointParku Prague D1 je díky tomuto projektu dokončena a park je téměř plně obsazen.“ 
 
PointPark Prague D1, který se nachází poblíž Strančic přibližně 15 min od centra Prahy na exitu 15 dálnice D1, je považován za dopravní uzel spojující Českou republiku s celosvětovou logistickou sítí. Mezi jeho klíčové nájemce patří firmy Auto Kelly, DB Schenker, HOPI, PST CLC nebo Yusen Logistics. PointPark Prague D1, který zahrnuje čtyři skladové a distribuční budovy, nabízí nájemcům 24hodinovou recepci, kancelářské prostory a je dostupný městskou hromadnou dopravou. 
 

Přečtěte si také

Back to top button